• Haberler
  • Siyaset
  • Son Anket Sonuçlarını Canlı Yayında Açıkladılar: Kastamonulu İsim Farklı Kazanıyor

Son Anket Sonuçlarını Canlı Yayında Açıkladılar: Kastamonulu İsim Farklı Kazanıyor

2024 Mahalli İdareler Seçimleri'ne 17 gün kala, CNN Türk ekranlarındaki Tarafsız Bölge programında, anket verileri paylaşıldı. Kastamonulu isim açık ara önde!

2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne 17 gün kala, CNN Türk ekranlarındaki Tarafsız Bölge programında, anket verileri paylaşıldı. Kastamonulu isim açık ara önde!

14 Mayıs seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden anket şirketlerinden SONAR Araştırma, büyükşehirler başta olmak üzere ilçelerle ilgili tahminlerini de programda paylaştı. Kastamonulu isim, ankette açık ara birinci olarak gözüküyor.

Ahmet Hakan, Kamuoyu Araştırmacısı Hakan Bayrakçı, Gazeteciler Abdulkadir Selvi ve Melik Yiğitel de söz konusu anketi değerlendirerek, Kastamonulu Bağcılar Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Abdullah Özdemir’le ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Bağcılar Belediyesi Anket

Son Anket Sonuçlarını Canlı Yayında Açıkladılar: Kastamonulu İsim Farklı KazanıyorSonar Araştırma, ‘Önümüzdeki Bağcılar Belediye Başkanlığı seçimlerinde ismini sayacağım partiler ve adaylardan hangisine oy verirsiniz?’ sorusunu sordu. ‘Kararsızım, sandığa gitmeyeceğim, geçersiz oy kullanacağım, fikrim yok ve cevap yok’ orantısal olarak dağıtılarak anket sonuçları oluşturuldu.

Buna göre Kastamonulu Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Özdemir’in seçimi farklı bir şekilde kazandığı görüldü.

Anket sonucuna göre AK Partili Abdullah Özdemir yüzde 61,1’le belediye başkanı seçiliyor. CHP Bağcılar Belediye Başkan Adayı Cem Kılıç’ın oyu ise yüzde 28,1. İyi Parti’den Eyüp Ali Özdemir yüzde 4, Yeniden Refah Partisi adayı Faruk Bağcı’nın oyu yüzde 3,7 ve Zafer Partisi’nin adayı Ramazan Barışkan yüzde 1,5. Diğer partilerin oyu ise yüzde 1,6.

Son Anket Sonuçlarını Canlı Yayında Açıkladılar: Kastamonulu İsim Farklı Kazanıyor‘Abdullah Özdemir'in Çok Enteresan Bir Üslubu Var’

SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı; “Bağcılar’da kritik bir durum yok. Fakat bayağı bir fark, ciddi bir fark var. Deprem, enflasyon… Başkanın başarısı olmasa bu 60’lar çıkmaz ama… Ben uzaktan gözlüyorum. Çok enteresan bir üslubu var” ifadelerini kullandı. 

‘Abdullah Özdemir Hareketli, Enerjik, Dinamik’

Ahmet Hakan: Bağcılar, AK Parti’nin domine ettiği bir ilçe. Abdullah Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı. Genç. Hareketli, enerjik, dinamik. Her yerde. Bazı ilçelerde diyelim ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu yüzde 60-70. Atalet oluşuyor. AK Parti için de geçerli. Bazı ilçelerde oyu yüzde 70-80 de olsa canla başla çalışıyor. Benim görebildiğim kadarıyla Abdullah Özdemir yoğun bir şekilde çalışan. Bildiğim kadarıyla Abdullah Özdemir mühendis. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu. Bir de deprem uzmanı diye biliyorum.” 

Son Anket Sonuçlarını Canlı Yayında Açıkladılar: Kastamonulu İsim Farklı Kazanıyor

‘Abdullah Özdemir, Sosyolojiye Çok İyi Uyum Sağladı’

Abdulkadir Selvi: “Bağcılar’daki mevcut belediye başkanı değişti, Abdullah Özdemir grup sözcüsüydü, belediye başkanı oldu. Sosyolojiyle çok iyi uyum sağladı ve sıçrama yaptırdı.”

Son Anket Sonuçlarını Canlı Yayında Açıkladılar: Kastamonulu İsim Farklı Kazanıyor

‘Abdullah Özdemir, 4 Puan Arttırmış Gözüküyor’

Melik Yiğitel: “Bağcılar’da AK Parti geçen seçim yüzde 57 almış. Ankette 4 puan arttırmış gözüküyor. Yeniden Refah’a rağmen.”

Bakmadan Geçme