Sosyalfest Tanıtıldı

Kastamonu Üniversitesi, 2-3 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek Türkiye'nin ilk ulusal ve uluslararası sosyal bilimler festivali 'Sosyalfest' için tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Cemil Meriç Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, “Sen de Yerini Al” sloganıyla üniversite, lise ve ortaokul olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleşecek festivalin detayları paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Sosyalfest İcra Komitesi Üyesi Doç. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Karabük Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan etkinliklere vurgu yaparak, festivalin toplumsal sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar içerdiğini belirtti. Müezzinoğlu, Türkiye'nin milli sosyal bilimler hamlesine katkı sunmayı amaçlayan festival kapsamında çeşitli yarışmalar, söyleşiler ve etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti. Sosyalfest'e katılım için başvuruların başladığını açıklayan Müezzinoğlu, 2 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek başvurularla ilgili detayları paylaştı.

Yarışmalarda Toplam 700 Bin TL Ödül Dağıtılacak

Festival kapsamında düzenlenecek yarışmalarda toplam 700 bin TL ödül dağıtılacağını belirten Müezzinoğlu, farklı kategorilerdeki yarışmalara katılarak gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerine olanak tanındığını söyledi.
Sosyalfest'in içeriği hakkında bilgi veren Müezzinoğlu, üniversite, lise ve ortaokul kategorilerinde toplam 14 farklı tema altında sosyal model tasarım yarışmalarının düzenleneceğini ve 50 atölye çalışmasının gerçekleştirileceğini belirtti. Müezzinoğlu, festivalin amacının toplumsal sorunlara çözüm bulmaya yönelik gençlerin ilgisini artırmak olduğunu vurguladı.
 

Bakmadan Geçme