Süt Kalitesi Artacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü'ne sunulan proje kapsamında, 420 adet 30 lt'lik süt güğümü ve 420 adet sağım hijyen seti gibi ekipmanlar dağıtılacak.

Kastamonu süt üreticilerinin en önemli sorunu, kaliteli süt üretimi. Bu amaç ile koordinasyon ve tarımsal veriler şubesinde görevli, Dr. Banu Çiçek Bideci, Kadir Çavdar ve Ferhat Özgövercikli tarafından hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne sunulan proje kapsamında, 420 adet 30 lt'lik süt güğümü ve 420 adet sağım hijyen seti gibi ekipmanlar dağıtılacak. Süt Kalitesi Artacak

Gerçekleşecek olan projenin bütçesi 426 bin 570 TL olarak açıklandı. Projenin ilk etabı Güray Koçak Toplantı Salonu’nda yapılan törenle, uygulamalı 40 saatlik Süt Hijyeni Eğitimine katılan ve Uygulamalı Süt Sığırcılığında Sağım ve Sanitasyon Eğitimini alan 45 çiftçi için gerçekleştirildi. Eğitim sürecinde, Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci ve Yüksek Ziraat Mühendisi Ferhat Özgüvercikli, katılımcılara bilgi aktardı. Süt güğümü ve sağım hijyen dağıtımın yanı sıra, süt hijyeni ve sanitasyon sertifikasını almaya hak kazanan Terzi köyü süt üreticilere de sertifikaları verildi. Süt Kalitesi Artacak

Törene; İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Uğur Ertop, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü İbrahim Burak Emiroğlu, Parmaklı Türbe Kooperatif Başkanı Mehmet Karasu, Mescit köyü muhtarı ve Kooperatif Başkanı Ferhat Yaylacıoğlu ve yetiştiriciler katıldı.

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, birlikte gerçekleştirilen bu tür projelerin artarak devam edeceğini vurguladı. Oldukça verimli geçen etkinlik, katılımcılar arasında memnuniyetle karşılandı ve gelecek benzeri faaliyetlere duyulan ilgi arttı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme