Süt Toplama Merkezlerine Hibe Desteği

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı 1'inci Hibe Programı Süt Toplama Merkezi Modernizasyonu Hibe Çağrısı ilanını yayınladı.

Söz konusu ilana başvurular 12 Şubat günü başlayıp, 23 Şubat günü sona erecek. Hibe ilanına ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; “Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Süt Toplama Merkezi Modernizasyonuna yüzde 75 hibe desteği sağlanacaktır. Bu hibe programı ile ilimizde üretilen ve soğuk zincire dahil olan sütün önemli bir kısmını oluşturan havzada hijyenik süt üretimine ilişkin altyapının güçlendirilmesi ile proje uygulama bölgesinde süt hayvancılığı ile uğraşan işletmelerin en önemli sorunu olan sütte pazarlama probleminin ortadan kaldırılarak, çiftçi gelirlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Bu hibe çağrısında hedef grup uygulama bölgesinde faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatifleridir. 

Konuya ilişkin “Hibe Çağrı Kılavuzu", “Başvuru Formu" ve ilgili belgelere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan duyurular bölümünden ulaşabilirsiniz.

Bakmadan Geçme