Talepler Bakan Bolat'a İletildi

KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Ticaret ve Sanayi Odaları-Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı'na katıldı. 

KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla düzenlenen Ticaret ve Sanayi Odaları-Ticaret Odaları Müşterek Konsey Toplantısı’na katıldı. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklioğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya oda ve borsa temsilcileri katıldı. KATSO Başkanı Fındıkoğlu, Kastamonu iş dünyasının sorun, talep ve beklentilerini Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıkloğlu'na iletti. 

‘Krediye Ulaşım, KDV, Faiz Oranları’

KATSO Başkanı Fındıkoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada ilimiz iş dünyasının son dönemde yaşadığı sorunlara yer verdi.  Son dönemde iş dünyamızın yaşamış olduğu sorunlardan biri olan kredi kartı kullanımlarında asgari ödeme tutarındaki faiz oranının düşürülmesi gerektiğini kaydeden KATSO Başkanı Fındıkoğlu, mevcut durumun işletmeleri zora soktuğunu kaydetti. İşletmelerin krediye ulaşmakta zorluk çektiklerine değinen KATSO Başkanı Fındıkoğlu, “Bu durum işletmelerimizin sürdürülür olmalarının önünde bir engel” değerlendirmesinde bulundu. 

KATSO Başkanı Fındıkoğlu, gıda sektöründe hammadde KDV'sinin yüzde1 olduğu halde işlendikten sonra çıkışta kesilen fatura KDV’sinin yüzde 10 olmasının gıda işleyen işletmelere zorluk getirdiğini kaydetti, akaryakıt fiyatlarında ki dalgalanmadan dolayı istasyonlarımızda yaşanan sıkıntıları ve işletmelerin ödemek zorunda olduğu vergi ve harçların işletme ölçeğine göre daha adil olarak sınıflandırılması gerektiğine dikkat çekti. 
 

Bakmadan Geçme