Tarım'dan Hibe Çağrısı

Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından KDAKP Salep Yetiştiriciliği Demonstrasyonu Hibe Çağrısı ve Açık Tarla Çilek Yetiştiriciliği Demonstrasyonu Hibe Çağrısı İlanı yayınlandı.

Başvuruların başladığı Tıbbi Aromatik Bitkiler (Salep) Yetiştiriciliği Demonstrasyonu Hibe Çağrısına başvurular 26 Şubat’ta tamamlanacak. Hibe çağrısı hakkında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; “Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Tıbbi Aromatik Bitkiler (Salep) yetiştiriciliği demonstrasyonu uygulanacaktır. Bu hibe programı ile salep üretimini destekleyerek yerel çiftçilere gelir kaynağı sağlamayı ve yerel ekonomiye katkıda bulunarak, salep yetiştiriciliğinde Kastamonu bölgesinde eski popülerliğini kazandırmayı amaçlamaktadır. Başvuru sonucunda desteklemeye hak kazanan üreticilerin, detayları ekte verilen proje bedelinin yüzde 100'ü hibe olarak sağlanacaktır” denildi. 

Açık Tarla Çilek Yetiştiriciliği 

Açık Tarla Çilek Yetiştiriciliği Demonstrasyonu’na da başvurular 26 Şubat’ta tamamlanacak. Söz konusu çağrı hakkında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; “Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Açık tarla çilek yetiştiriciliği demonstrasyonu uygulanacaktır. Bu hibe programı ile açık tarla çilek yetiştiriciliği yöntemlerinin tanıtımı ve uygulanması ile yeni çeşitlerin Kastamonu bölgesinde çilek üretiminde verimliliğin artırılması hedeflemektedir. Başvuru sonucunda desteklemeye hak kazanan üreticilerin, detayları ekte verilen proje bedelinin yüzde 100'ü hibe olarak sağlanacaktır.

Konuya ilişkin “Hibe Çağrı Kılavuzları", “Başvuru Formlar" ve ilgili belgelere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün duyuru bölümünden ulaşabilirsiniz.

Bakmadan Geçme