Tarım Öğrencileri Bilinçlendiriyor

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İhsangazi ve Abana'daki okullarda gıda güvenliği eğitimi verildi.

Tarım Öğrencileri Bilinçlendiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İhsangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İhsangazi Şehit Orhan Cengiz Karaçam Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda “Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” konulu sunum gerçekleştirildi.

Eğitime İlçe Müdürü Engin Bıyıklı, Veteriner Hekim Bahadır Hızarcı, Ziraat Mühendisi Sümeyra Demirel Sarıoğlu, İlçedeki ilkokul öğrencileri ve öğretmenler katıldı. Veteriner Hekim Bahadır Hızarcı öğrencilere “güvenilir gıda, market ve bakkallarda ürün satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler, gıda israfı ve israfın neden olduğu ekonomik kayıplar, süt ve sütün önemi ve Alo 174 Gıda hattı”' konularında bilgiler verdi.

Abana’da Gıda Güvenliği Eğitimi Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Stratejik Planı doğrultusunda, “Okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek” amacıyla Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nce; Abana Atatürk İlkokulu öğrencilerine, “Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” konularında eğitim verildi. 

Abana İlçe Müdürlüğü personeli Yüksek Ziraat Mühendisi Çilem Nazlı tarafından eğitimde; güvenilir gıda, gıdanın bilinçli tüketilmesi, sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattı ile ilgili bilgiler verildi. Eğitimde, öğrencilerin okul kantin ve yemekhanelerinde, bireylerin evlerinde ve alışverişlerinde dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında sunum yapıldı. Ayrıca Alo Gıda 174 Hattı hakkında bilgiler verilerek, gıdaya yönelik her türlü şikâyette bulunabilecekleri ifade edildi.

Tüketici olan öğrencilerin de birer denetçi oldukları ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu ifade edilerek, öğrencilerin sordukları sorulara cevap verilmesinin ardından eğitim sona erdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme