Taşköprü'de Afet Bilinci Eğitimleri Devam Ediyor

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde, afet farkındalığını artırmaya yönelik eğitimler sürüyor.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde, afet farkındalığını artırmaya yönelik eğitimler sürüyor. Taşköprü Anadolu Lisesi ve Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, “Afet Risklerini Azaltma Eğitimi” verildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen ve Taşköprü Kaymakamlığı, Taşköprü Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşköprü Eğitim Derneği iş birliğinde yürütülen “Taşköprü Yerel İklim Eylemi Projesi” kapsamında eğitimler aralıksız devam ediyor.

Eğitimlerde öğrencilere; afet öncesinde alınabilecek tedbirler, afet anında doğru davranış biçimleri ve afet sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Programda ayrıca Taşköprü Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yangın ve kurtarma konularında uygulamalı bilgilendirme yapıldı.

Taşköprü Belediyesi, tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Taşköprü Anadolu Lisesi ve Sevim Tokatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Afet Risklerini Azaltma Eğitimlerimiz Devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen ve Taşköprü Kaymakamlığı, Taşköprü Belediye Başkanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak olduğu Taşköprü Eğitim Derneği tarafından yürütülen “Taşköprü Yerel İklim Eylemi Projesi” kapsamında, okul ve kurumlarımızda Afet Risklerini Azaltma Eğitimleri aralıksız sürüyor. Daha güvenli alanlarda, can kaybı yaşamadan bir geleceğe ulaşabilmek için gençlerimizi afetler gelmeden önce önlem alma bilinciyle donatıyoruz.”

Bakmadan Geçme