Tezgahların Gözdesi Çiçek Bamya

Kış aylarında sık sık tüketilen ve soğuklarla birlikte daha çok rağbet gören kurutulmuş çiçek bamya, tezgahların gözdesi olmaya devam ediyor.

Kış ayların gözdesi olan kurutulmuş çiçek bamya bilgi veren pazarcı Yaşar Beşiroğlu; “Yıllarca pazar işlerinde çalıştım. Bu bamyamız Kastamonu ve Amasya ilimizde daha çok yaygın olarak kullanılan bir üründür. Çiçek bamya ürünümüzün genellikle ilçelerimizde yetişir. Bu ürün daha çok Tosya ilçemizden tedarik edilir” dedi. 

‘Kastamonu Halkı Çok Daha Güzel Yapar’

Ayrıca ürün hakkında bilgiler verirken özellikle pişirme özelliklerine yer veren Beşiroğlu; “Bu bamya diğer bamya çeşidinden daha küçüktür. Hatta halk tarafından çiçek bamya olarak da anılır. Çiçek bamya çeşidi yazın kurutularak ipe dizilir ve pazarda satışa sunulur. Özellikle yarım şekilde diziminden bir tencere yemek oluyor. Bu bamyadan yemeği genellikle Kastamonu halkı çok daha güzel yapar. Bu ürünü bilmeyen biri pişirdiği zaman salyalı bir şekilde olduğu görülmüştür. Yine bu yemeğin sağlık açısından oldukça önemli olduğu bilinmektedir”  ifadelerini kullandı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme