TFF açıkladı, o hakem görev almayacak

Türkiye Futbol Federasyonu, performans yetersizliği nedeniyle o hakemin sezon sonuna kadar görev almayacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Altınordu-Bandırmaspor maçının orta hakemi Ali Palabıyık’ın, sezon sonuna kadar görev almayacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre; “Spor Toto 1'inci Lig'in 35'inci haftasında 30.04.2023 günü oynanan Altınordu-Bandırmaspor müsabakasının hakem yönetimi ile ilgili teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; müsabaka hakemine performans yetersizliği nedeniyle sezon sonuna kadar görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır” denildi.

NE OLMUŞTU?

Altınordu ile Bandırmaspor arasında 1'inci Lig'de düşme potasını yakından ilgilendiren karşılaşma oynandı. İzmir'de oynanan karşılaşma 3-3 beraberlikle sona erdi. Bu karşılaşmada görev alan orta hakem Ali Palabıyık, müsabakanın 82'nci dakikasında Altınordulu bir futbolcunun yerde kalmasının ardından penaltı noktasını göstermiş ve 85'inci dakikada kullanılan penaltı vuruşu neticesinde skor 2-3'e gelmişti. Altınordu bu golle maça tutunarak 90+6'ncı dakikada Ali Özgün'ün golüyle skora dengeyi getirmişti.

ÇOK ELEŞTİRİLDİ

Hakem Ali Palabıyık'ın verdiği penaltı kararı çok tartışıldı. Palabıyık'ın verdiği penaltı kararı, yayıncı kuruluşta maçı anlatan spikeri dahi şaşkınlığa uğrattı. Maç sonrasında Bandırmaspor cephesinden de açıklamalar gelmiş, verilen hatalı karar sonrasında alınan beraberliği isyan etmişti.

 

Bakmadan Geçme