THK 99'uncu Yıldönümünü Kutladı

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 99'uncu yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu. Akabinde günün anlam ve önemine binaen açıklamada bulunan Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Ahmet Şirin; “Cumhuriyetimizin ve kurumumuzun banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türk Hava Kurumu 99 yaşında… Kuruluşumuzun 99’uncu yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden hayırseverlerimizi, gönüllülerimizi, yöneticilerimizi saygı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Dün Cumhuriyetin kuruluşunda büyük görevler üstlenen Türk Hava Kurumu bugünde Türkiye Yüzyılında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmak için gençlerimize havacılığı sevdirmek, dinine bayrağına, milletine vatan aşkıyla hizmet etmek için durmadan yorulmadan çalışmaya devam edecektir. Türk Hava Kurumumuzun kuruluşunun 99’uncu yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Ahmet Şirin, beraberindeki heyetle Vali Meftun Dallı’yı makamında ziyaret ederek, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme