Tıp Bayramı'nda Anlamlı Buluşma
Türk Tabipler Birliği Kastamonu-Çankırı Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kastamonu Üniversitesi Mevlüt Beyribey Konuk Evi'nde iftar programı düzenledi.
Türk Tabipler Birliği Kastamonu-Çankırı Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kastamonu Üniversitesi Mevlüt Beyribey Konuk Evi’nde iftar programı düzenledi.
Programa ilde görev yapan hekimler, sağlık yöneticileri ve davetliler katıldı.
Tören Kastamonu-Çankırı Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Özden iftar programında yaptığı konuşmasında; “Hepinize iyi akşamlar diliyorum. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu arada bu gece bizimle birlikte olan diğer katılımcılarımıza da iyi akşamlar diliyorum. Hepinize iyi iftarlar diliyorum. Bu güzel günde birlik ve beraberliğimizi iftar sofrasında pekiştirmiş olduk. Hepinize tekrardan hayırlı akşamlar diliyor, teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdür Vekilimiz, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanımız Dr. Yüksel Kutlu Bey de aramızda. Çok değerli meslektaşlarımız var. Kıymetli Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Zafer Ergül hocamız burada. Birbirinden kıymetli, insan sağlığına ömrünü vakfetmiş doktorlarımız ve hekimlerimiz de burada bulunuyor. Hepsine saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum" dedi.
‘Cumhuriyet Yıllarında Da Bu Ruh Sürmüştür’
İftar programında konuşan, Yüksel Kutlu ise; “ Ben de iftar programına katılan tüm herkese teşekkür ediyorum. Odamıza ve değerli yönetimine, bu güzel gecede bizleri bir araya getirdikleri içinde ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Tıbbiyeli Hikmet Bey ile başlayan, işgale karşı tıbbiyelilerin başkaldırısıyla şekillenen mücadele daha sonra da devam etmiştir. Cumhuriyet yıllarında da bu ruh sürmüştür. İlimizden örnek verecek olursak, İnebolu’da İsmail Haķkı bey bulunmaktadır. Kendisi Kurtuluş Mücadelesi döneminde İnebolu’da sağlık hizmeti vermiştir. İnebolu halkı onu o kadar sevmiştir ki sağlık şehitleri adına oraya bir anıt yaptırmıştır. Daha sonraki süreçte ise biliyorsunuz ki bir pandemi atlattık. Bu süreçte hayatını kaybedenleri rahmetle anmak istiyorum. Rahmetli Metin abi ve rahmetli Vedat Bey’i de saygıyla yad ediyorum. Yine pandemi sonrasında mesleğini icra ederken vefat eden Tosya’dan Hilmi abimiz trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Acil hekimlerimizden Mete Bey de görevi başında sağlık hizmeti verirken, şifa dağıtırken vefat etmişti. Onları da bu 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir kez daha hayırla yad etmek istiyorum. Değerli hekim arkadaşlarımıza, büyüklerimize ve onların kıymetli aileleri ile çocuklarına bizleri bu gece bir araya getirdiği için Tabip Odamıza çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

