Tıpta uzmanlığa 9 bin 2 kontenjan planlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam 9 bin 2 kontenjan planlaması yapılarak yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) gönderildiğini bildirdi.

Tıpta uzmanlığa 9 bin 2 kontenjan planlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tıpta uzmanlıkta eğitim ve araştırma hastaneleri, üniversitelere Sağlık Bakanlığı, vakıf üniversiteleri ve diğer kontenjanlarla birlikte toplam 9 bin 2 kontenjan planlaması yapılarak yayımlanmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) gönderildiğini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 21 bin 476 uzmanlık öğrenci adayının girdiği 2023 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1’inci Dönem) sonuçlarının 12 Mayıs’ta açıklandığını hatırlatarak, “Eğitim ve araştırma hastaneleri kontenjanı, üniversitelere Sağlık Bakanlığı adına kontenjan, vakıf üniversiteleri kontenjanı ve diğer kontenjanlar ile birlikte toplam 9 bin 2 kontenjan planlaması yapılarak, yayımlanmak üzere ÖSYM ye gönderilmiştir. Yerleştirme sonuçlarının, tercihte bulunacak hekim arkadaşlarımın gönlüne göre olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme