TOGG Kastamonu'da coşkuyla karşılandı

Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG Kastamonu'da vatandaşlar ile buluştu.

TOGG Kastamonu'da coşkuyla karşılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda TOGG’un ilk akıllı cihaz modeli T10X’in tanıtımı yapıldı. Tanıtım çalışmaları kapsamında ilimize getirilen TOGG, vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Vatandaşlar TOGG’u çiçek ve bayraklar ile karşıladı. “Anadolu” renkli otomobili merakla inceleyen vatandaşlar daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Aracı test eden Vali Avni Çakır, ilimizde tur attı. Çakır daha sonra açıklamalarda bulundu.

“BİNDİĞİM ARAÇLARIN EN KONFORLUSU”

Vali Çakır, ilimiz açısından çok önemli ve özel bir gün olduğunu dile getirerek; “Milli ve yerli aracımız TOGG bugün Kastamonu’da. Kastamonu’daki vatandaşlarımız ile buluştu. Valilik önünde ben de ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdim. Müthiş bir gurur müthiş bir keyif. Yıllarca özlemini duyduğumuz bir araç. Bu anlamda Türk gencine, Türk bilim insanına imkan verildiğinde fırsat yaratıldığında, teknolojik imkanlar sunulduğunda nasıl muhteşem eserleri yapabileceğinin çok güzel bir örneği. Havacılık sektöründe, insansız hava araçları sektöründe zaten çok güzel örneklerini görüyorduk. Bu anlamda da yıllardır beklediğimiz otomobilimize de kavuştuk. Muhteşem bir araç. Ben 40 yıldır araç kullanıyorum. Çok farklı araçlara bindim, inanın bindiğim araçların en konforlusu diyebilirim. Hem çevreci hem yerli hem milli hem teknolojik. Özellikle gençlerin bayılacağı bir araç. Her Türk vatandaşı gibi ben de büyük gurur duyuyorum. İnşallah kısa süre içerisinde tüm yollarda, tüm sokaklarda, tüm şehirlerde TOGG aracımızı göreceğiz. Valilik olarak bizler de makam aracı olarak kullanacağımız ilk günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu anlamda hazırlıklarına başlandı, ilk fırsatta bizlere de verilecek. Bugün benim için, ülkemiz için, Kastamonu için TOGG’u görmek çok özel bir gün, çok gururluyum. Kazasız belasız yollarda bolca TOGG görelim inşallah. Herkesin bir TOGG’u olsun inşallah. Emeği geçen herkesten de Allah razı olsun” dedi. 

“3-0 ALDIĞIMIZ GÜN KAZANAN KASTAMONU OLACAK”

AK Parti Kastamonu üçüncü sıra Milletvekili Adayı Mehmet Umur, Türkiye’nin daha da gelişeceğinin altını çizerek; “Türkiye’nin geleceği parlak olacak. Her zaman söylediğimiz gibi Kastamonu’da 3-0 aldığımız gün Kastamonu’nun kaderini değiştireceğimize inanıyorum. Kastamonululara güveniyorum. Kazanan Kastamonu olacak” dedi.

“AĞUSTOS AYINDA İNŞALLAH BEN DE TOGG ALACAĞIM”

Galerici Necati Atak, TOGG’u çok beğendiğini belirterek; “Kendimi bildim bileli arabayla uğraşıyorum. Özellikle yerli ve milli olarak böyle bir muhteşem eserin ortaya çıkmasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Yakından görmek çok farklı bir şey. Mükemmel bir tasarım, mükemmel bir güzellik. Hiçbir şey atlanmadan yapılmış. Yalnız bir test edemedik. Sürdükten sonra da sürüş testini değerlendirme imkanı olur. Tek kelimeyle mükemmel. Allah yapanlardan razı olsun, memlekete hayırlı uğurlu olsun. Bu güzellikleri yaşatanlara teşekkür ediyoruz. Ben de TOGG’un kurasına girdim. Ağustos ayında inşallah ben de TOGG alacağım. Onun sevincini burada bir daha yaşamış oldum” diye konuştu.

“TÜRKİYE İÇİN ÇOKÇA GURUR VERİCİ BİR ŞEY”

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, TOGG için milli gurur kaynağı olduğunu ifade ederek; “TOGG’u muhteşem bulduk. Valimiz de anlattı, gerçekten Türkiye için çokça gurur verici bir şey. İnşallah tüm herkese nasip olur. Emeği geçen mühendislerimizden Allah razı olsun. Türkiye’mize Kastamonu’muza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH ÖTV’SİZ GAZİLER DE YARARLANIR”

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu, TOGG’u heyecan ile karşıladıklarını anlatarak; “Memleketimize hepimize hayırlı olsun. İyi bir yatırım, iyi bir olay. Devletimize, emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. İnşallah ÖTV’siz gazilere çıkar da biz de sebepleniriz. Buradan da bu talebimizi yetkililere duyurmuş olalım” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR ARABA ORTAYA ÇIKMIŞ”

Kadın bir vatandaş ise TOGG’u çok beğendiğini ifade ederek; “Allah’ım Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin. Ölesiye kadar arkasındayız. Çok güzel bir araba ortaya çıkmış” diye konuştu.

Ayrıca; AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Umur, TOGG aracının tanıtımı yapıldığı sırada kalabalığa rağmen aracı test etmek isteyerek meydandan ayrıldı. Duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar yağmurlu havada daha fazla beklemeden meydandan aracı göremeden ayrıldı. 
 

Bakmadan Geçme