Tosya Sağlığı İçin Yeni Planlar Yapıldı

Kastamonu Tosya'daki sağlık tesislerinde incelemelerde bulundular.

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok beraberinde Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu ve Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir ile birlikte, Tosya’daki sağlık tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere ziyaretlerde bulundu.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok, ziyarete eşlik eden Tosya İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Karakaş, Dr. Ahmet Karakuş, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Kadir Şalcı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özen Yılmaz ve Müdür Yardımcısı Rabia Baş’ında katılımları ile Tosya’daki sağlık hizmet sunumunda bilgi alışverişinde ve incelemelerde bulundu.

Derdiyok’un yaptığı ziyarette, Tosya İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Tosya Devlet Hastanesi’nde yapılan incelemeler ve değerlendirmeler nihayetinde, Tosya’ya yönelik olarak, en yakın zamanda hizmete sunulmak üzere; MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) sisteminde değişiklikler ile daha fazla kişiye muayene imkanı sağlanması, Tosya Devlet Hastanesi’nde bulunan 6 yataklı yoğun bakıma ilave 6 yeni yoğun bakım yatağı kazandırılması ile il dışı sevklerin azaltılması ve mevcut 2 adet olan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun yeni bir adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ilavesi ile istasyon sayısının 3’e çıkarılması konularında planlamalar yapıldı.

Bakmadan Geçme