TÜBİTAK Proje Eğitimleri 6 İlçede Yapıldı
Kastamonu'da öğrencilerin bilimsel araştırmalara yönelmesi ve proje hazırlama becerilerinin geliştirilmesi amacıyla 6 ilçede TÜBİTAK eğitimleri düzenlendi.
Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin bilimsel projelerle tanışmasını ve öğretmenlerin proje danışmanlığı süreçlerinde desteklenmesini amaçlayan eğitim çalışmalarını sürdürüyor. İl Müdürlüğü AR-GE Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen TÜBİTAK Proje Hazırlama ve Teknikleri Eğitimleri, Cide, Şenpazar, Küre, Seydiler, Taşköprü ve Hanönü ilçelerinde düzenlendi.
Öğrenci Ve Öğretmenlere TÜBİTAK Proje Eğitimi
Eğitimlerde, öğrencilerin katılabileceği araştırma yarışmaları ve bilim fuarları hakkında bilgi verildi. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ile 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın yanı sıra 4006-A ve 4006-B Bilim Fuarları Destekleme Programları da ele alındı.
Program kapsamında araştırma fikrinin nasıl geliştirileceği, bilimsel araştırma yöntemlerinin nasıl kullanılacağı ve proje hazırlama aşamalarında nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Başvuru süreçlerine ilişkin bilgilerin de paylaşıldığı eğitimlerde, öğrencilerin özgün fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmelerine yönelik yol gösterildi.
Diğer İlçelerde De Düzenlenecek
Eğitimlerle öğrencilerin araştırma, üretme ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, öğretmenlerin ise proje hazırlama ve danışmanlık çalışmalarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Okullarda bilimsel çalışma ve proje kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sunması beklenen eğitimler, Genç AR-GE çalışmalarıyla da destekleniyor.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin araştıran, sorgulayan ve öğrendiklerini hayata geçirebilen bireyler yetiştirme anlayışı doğrultusunda yürütülen eğitimlerin, önümüzdeki süreçte diğer ilçelerde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.