Turizm Haftası Dolu Dolu Geçecek

Kastamonu 15-22 Nisan 2026 tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası'na büyük bir organizasyonla hazırlanıyor.

Kastamonu  15-22 Nisan 2026 tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası’na büyük bir organizasyonla hazırlanıyor. Kastamonu Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek etkinlikler, şehrin turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası düzeye taşımayı hedefliyor.

Program hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven; “Kutlamalar, 15 Nisan Çarşamba günü saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Valilik Makamı ziyareti ile devam edecek olan sabah programı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Gezen Sinema Tırı ziyareti ile renklenecek. Haftanın en prestijli etkinliği olan "Kastamonu Turizm Zirvesi", 15 Nisan saat 14.00’da Park Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek. KUZKA Destinasyon Geliştirme Birim Başkanı Serkan Doğru’nun moderatörlüğünde düzenlenecek panelde, alanında uzman isimler Kastamonu turizmini masaya yatıracak” dedi.

Panelde eski Bakan Murat Başesgioğlu “Kastamonu Kültürü ve İstiklâl Yolu Rotası”, Sinema Gn. Md. Birol Güven “Diziler ve Filmlerin Tanıtıma Etkisi”, GSB Daire Başkanı Burak Mumcu “Türkiye’nin Spor Turizmi Potansiyeli”, iş insanı Elif Boyner “Halka Projesi: Kırsal Turizm”, Miray Cruises Yöneticisi Hakan Yılmazer “Karadeniz’de Kruvaziyer Turizmi” ve Uluslararası Sağlık Turizmi Enst. Bşk. Dr. Fatih Seyran “Sağlık Turizmi”  konularında konuşma gerçekleştirecekler.

Zirvenin ardından heyecan, saat 19.00’da Karaçomak Deresi’nde düzenlenecek olan "Kastamonu Turizm Elçileri Kahraman Offroadçular Gösterisi" ile doruğa çıkacak. Etkinlikler, 20 Nisan Pazartesi günü şehir esnafının ilçe turizm destinasyonlarına düzenleyeceği özel ziyaretlerle devam edecek.

Bakmadan Geçme