Türk Dünyası Günleri'nin takvimi netleşti

Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Türk Dünyası Günleri'nin etkinlik takvimi belli oldu. Türk Dünyası Günleri etkinlikleri 9 Haziran'da başlayacak olup, 11 Haziran'da son bulacak.

Türk Dünyası Günleri'nin takvimi netleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Dünyası Günleri etkinlikler 9 Haziran günü saat 16.00’da Kışla Parkı’ndan, Belediye Meydanı’na kadar gerçekleşecek olan kortej yürüyüşüyle başlayacak. Mehteran Takımı’nın gösterisi ve Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun selamla konuşması ile devam edecek olan etkinlikte, Turan Haklarının sahne performansları, protokol konuşmaları, Ali Kınık konseri, dron ve havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek. İlk gün etkinlikleri Kubat konseriyle son bulacak.

Etkinliklerin 2’nci günü saat 15.00’da okçuluk gösterisi ve halka okçuluk eğitiminin verilmesiyle başlayacak. Turan Haklarının sahne performansları ile devam edecek etkinlikler kapsamında saat 16.00’da Halk Eğitim Merkezi’nde Cengiz Aytmatov’un vefatının 15’inci yıl anısına Türk Dünyası konulu panel düzenlenecek. Etkinliklerin devamında Çıltıs Tannagaşeva konseri, Kaya Kuzucu konseri, havai fişek gösterisi ve Bengü konseri düzenlenecek. 

Etkinliklerin son günü saat 17.20’da Turan Haklarının sahne performansları ile başlayacak. Ardından Alperen Kekilli konseri, havai fişek gösterisi, Anadolu Ateşi gösterisi ve Burak Bulut ile Kurtuluş Kuş konseri düzenlenecek.

Bakmadan Geçme