Türkiye'de 3'üncü Olan Merkez Açılacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Özel Birey ve Aileleri Derneği tarafından Merkez Kapalı Spor Salonu Mutlu Kafe'de iftar programı düzenlendi.

Türkiye'de 3'üncü Olan Merkez Açılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programa THK üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Program sonunda konuşan Özel Birey ve Aileleri Derneği başkanı Huriye Boyraz; “Öncelikle toplamda 240 tane özel bireyler burada özel çalışma salonunda eğitim görmekte. Onlar gündüz burada halk eğitim tarafından açılan özel eğitim ve spor eğitmenliği öncülüğünde eğitim görmekte. Bu özel çocuklar burada eğitim görürken aileleri annelerde burada rahatlıkla gönüllerince oturup sohbet ediyorlar vakit geçiriyorlar. Burada doğum günlerini kutlayabiliyorlar, özel bireylerin kardeşlerinin kınaları oluyor bütün istedikleri aktiviteleri yapma imkanları oluyor. Askerlik oluyor normal kardeşlerin eğlenceleri yapılıyor. Alanımız şimdilik çok şükür bizlere yeterli. Çünkü biz yıllarca dar mekân ve alanlarda dernek olarak mücadele ettik. Bizim bir sekiz kişilik masa tenisimiz vardı ancak yer verilmemişti. Bu mekânımız bize hayal kapılarımızı açtı diyebilirim mucizemiz oldu. Ancak şu an kullandığımız gençlik spor merkezi Türkiye'de ilk gençlik spor bünyesinde böyle bir alanın özel bireylere ayrılması. Bu yerin hem ilki hem de Türkiye'deki ilki olma gururu yaşıyoruz. Ben kendimi bu alanda geliştirmek için Beyaz Ay Derneği ve Türkiye Otizm Meclisine üye oldum. Şu an Ankara’dan dahi insanlar bizleri ziyaret ederek buranın fotoğrafını çekmekte. Atlı terbiye nasıl gittiğimizi araştırmaya başladı. Bizler bu kuruluş bünyesinde Türkiye'deki pek çok ile örnek olduk” ifadelerini kullandı. 

‘İlimizde Türkiye’de 3’üncü Olan Bir Merkez Açılacak’ 

Özel bireyler için yeni açılacak olan fizik tedavi merkezi hakkında bilgi veren Boyraz; “Allah nasip ederse fiziksel engellilerde Turhan Topçuoğlu Parkı için görüşmelerini yaptık. Türkiye'de 3’üncüsü olan bir merkez açılacak Kastamonu'da. Çünkü bu günkü imkânlarda bedensel engelli bireyler için atlı terapi dışında bir şey yapılamıyor. Evden çıkarıp etkinliklere götürüyoruz. Ancak açılacak olan bu merkezde fizik tedavi görecekler belediye bünyesinde. Bu merkezde Türkiye'de 3’cü olacak. Gaziantep'e gittik bizzat görüştük. Yaşar hoca fiziksel engelliler dernek başkanıyla galip beyin aynı okuldan mezun olması bizim için en büyük şans. Açılacak merkez için hocalar görevlendirildi. Bu merkezler İstanbul, Gaziantep, Ordu, Ankara, İzmir, Elâzığ bizim bildiğimiz sırada iller. Ancak yaşar hoca bizim heyecanımızı gördü. Bir kamyon spor malzemesi hazırlatıldı en yakın zamanda yola çıkacaktır. Kendi memleketimizde kendi mekanımızda eğitim ve tedavi göreceğiz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme