• Haberler
  • Genel
  • Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci'den 8 Mart Düşünceleri

Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci'den 8 Mart Düşünceleri

Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düşüncelerini paylaştı. Bideci 'Başarının cinsiyeti yoktur, ustası vardır' ifadelerini kullandı.

Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düşüncelerini paylaştı. Bideci; 'Başarının cinsiyeti yoktur, ustası vardır' ifadelerini kullandı.

Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci'nin düşünceleri şöyle: "Kadın olmak, yaşama mağlup başladığını kabul etmek demek. Doğduğun andan itibaren, bu itilmişliğin içine öylesine atılıyorsun ki en çok da meslek hayatında bunu yaşıyorsun. Üretmek, faydalı olmak, potansiyelini gerçekleştirmek istediğin andan itibaren, her bir isteğin için, bir yumruk alıyorsun, ruhuna. Mesleğimiz de, hep bir erkek mesleği olarak görülür. Öyle ki kadın veteriner hekimlerin, büyükbaş hekimliği yapamayacağı söylenir. Ben mesleki hayatımın boyu bunu hep yaşadım. Mezun olduğum zaman, büyükbaş ile çalışmak istiyordum ve etrafımdaki çoğu insan bunun bir kadın için  uygun bir alan  olmadığını savundu. Bu yolda beni destekleyen az,  karşı çıkan ise çok oldu. Geriye dönüp, baktığımda iyi ki diyorum, ‘kadından baytar olmaz’ diyen cümlelere kulaklarımı tıkamışım. Çünkü bu yolda öyle güzel tecrübeler edindim ki. Yapılamaz denilen, olmaz denen bir durumun, olabilirliği gördüm. Kırsalda, çalışmanın anlamını yaşadım. Vazgeçmediğin sürece, adanmışlığını sürdürdükçe, hayat senin elinden görünmez bir şekilde tutuyor ve algıların ykıldığını görüyorsun. Tüm hemcinslerim için, hayallerinizden sizi cinsiyetiniz ayırmasın. Çünkü başarının, cinsiyeti yoktur. Ustası vardır."

Uzman Veteriner Hekim Dr. Gül Banu Çiçek Bideci'den 8 Mart Düşünceleri

Bakmadan Geçme