• Haberler
  • Genel
  • Vakıfbelören Köyü Mera Islah Protokolü İmzalandı

Vakıfbelören Köyü Mera Islah Protokolü İmzalandı

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü arasında Vakıfbelören Köyü Mera Islah Protokolü imzalandı.

Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ve Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Özcan Gazioğlu, Vakıfbelören Köyü Mera Islah Protokolüne imza attı. İmza sırasında Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Ercan Şen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Mera Şube Müdürü Fatih Gürel ve Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Sami Karaçaylı hazır bulundular.

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan Vakıfbelören Köyü Mera Islah Protokolü kapsamında 2024 yılında 638 dekar alanda Mera ıslah çalışmalarına başlanacak.

Uygulanacak ıslah tedbirleri ile; Çayır-mera alanlarında ormana olan baskının azaltılması, yem veriminin arttırılması, yem kalitesinin yükseltilmesi, yöre halkının, hayvansal ürün kalitesi ve miktarının artması suretiyle ekonomik durumunun iyileştirilmesinin sağlanması, havzada su veriminin artması, bitki örtüsünün zayıf ve aşınmış olduğu bölümlerde az da olsa oluşan erozyonun bitki örtüsü ve kök sisteminin iyileşmesi yoluyla azaltılması, kısa sürede de olsa yeni istihdam alanı yaratmak, faydalanıcıları sorumluluğa ortak etmek amaçlanmıştır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme