• Haberler
  • Genel
  • Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Sünnet Şöleni

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Sünnet Şöleni

Sultan II. Bayezid Vakfı'nın 'Fakir ve yetim çocuklardan sünnet edilmesi gerekenlerin sünnet ettirilmesi' hayır şartı kapsamında, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce sünnet etkinliği gerçekleştiriliyor.

Sultan II. Bayezid Vakfı’nın “Fakir ve yetim çocuklardan sünnet edilmesi gerekenlerin sünnet ettirilmesi” hayır şartı kapsamında, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce sünnet etkinliği gerçekleştiriliyor.

529 yıllık vakıf geleneği yaşatan Vakıflar Genel Müdürlüğünün tüm yurt kapsamında tüm illerde geleneksel hale getirdiği Sünnet Şöleni etkinliğinin Kastamonu ayağında Vakıflar Bölge Müdürlüğünce 22 çocuk sünnet ettirildi. Sünnet olan çocuklar ve aileleri için bu hafta sonu 29 Haziran Pazar günü görkemli bir Sünnet Şöleni düzenlenecek.

Off-Road ve klasik araçlarla Kastamonu şehir merkezinde tur atacak olan sünnet çocukları ve aileleri, Kastamonu ilinin bir geleneği olan Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesindeki dua merasimine Mehter eşliğinde götürülecek ve ardından şölen alanına geçilerek birçok etkinliğin yer aldığı eğlence gerçekleştirilecek.
Sünnet Şöleni ile ilgili bir açıklama yapan Vakıflar Bölge Müdürü Halil Alper; “Genel Müdürlüğümüzün 81 ilimizde geleneksel hale getirdiği ve Sultan 2. Beyazıt Vakfiyesindeki hayır şartını yaşattığı Sünnet Şöleni etkinliğimizin Kastamonu ayağını bu Pazar günü gerçekleştiriyoruz. 22 çocuğumuzun sünnetlerini gerçekleştirdik ve şölenlerini de onlar için unutulmaz hatıralarla doldurarak gerçekleştirmek istiyoruz. Vakıf ecdadın her biri ayrı öneme sahip hayır şartlarını yaşatmaya ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu vesileyle dünyadaki iyilik hareketlerinin en güzellerinin yaşatıldığı vakıf medeniyetimizin banileri ve vakıf ruhunun mimarlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Sünnet Şöleni

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Sünnet Şöleni
 

Bakmadan Geçme