• Haberler
  • Genel
  • Vali Meftun Dallı: 'Demokrasi İçin Özgür Basının Olması Lazım'

Vali Meftun Dallı: 'Demokrasi İçin Özgür Basının Olması Lazım'

Kastamonu Valisi Meftun Dallı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Kastamonu'da faaliyet gösteren basın mensuplarını Doğa Kültür Köyü'nde ağırladı.

Vali Meftun Dallı: 'Demokrasi İçin Özgür Basının Olması Lazım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programa AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Vali Meftun Dallı: 'Demokrasi İçin Özgür Basının Olması Lazım'Programda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu; “Halkın haber almada en iyi kaynağı sizsiniz. Tabii her geçen gün gelişen şartlara da eski Gazeteciler var. Şartlar her geçen gün yenileniyor artık teknolojiyle iç içe bir Gazetecilik devam ediyor. Bir de İnternet Gazeteciliği çıktı. Elbette Kastamonu özellikle basın dünyasında en eski basın kuruluşlarının olduğu bir il. Özellikle bu anlamda çok önemli sizler de bu geleneği devam ettiriyorsunuz. Yaklaşık 5 yıldır birlikte mesaide bulunduk. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

‘Çok Kıymetli Bir Şehirde Yaşıyoruz’

AK Parti Milletvekili Halil Uluay ise; “Kastamonu kadim bir şehir, basın açısından da kadim bir şehir. İstiklal Marşı ilk Kastamonu’da yayınlandı. O yüzden basın anlamında da kadim bir şehir. Türkiye’nin 7’nci Barosu Kastamonu’da kuruldu. Muhtarlık ilk Kastamonu’da ihdas edilmiş Taşköprü’den. Bu nedenle çok kıymetli bir şehirde yaşıyoruz. Hangi mesleği icra edersek edelim Kastamonu bizim için kadim bir şehir ve bizim öğrenmemiz gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Basının değerini anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Biz bugün burada bir program yapıyoruz, buradan sonra başka bir program yapacağız. Basın olmasa bu programları sadece bizden duyacaksınız. Basın var ki bu programları bütün halkımızla paylaşabiliyoruz. O yüzden biz ne kadar program yaparsak ve siyasetçiler olarak ne kadar icraat yaparsak, ne kadar faydalı şeyler yaparsak yapalım bunları illaki basın aracılığıyla halka duyurulması gerekiyor ki bize de fayda olarak geri sağlayabilsin. Ya da bizim daha değişik projelerden halktan olumlu veya olumsuz tepki almamız gerekiyor. Yapacağımız her işin doğru anlaşılması veya doğru olduğu iddiasında değiliz. Yanlışlarımızın da bize basın aracılığıyla vatandaşımızın tepkisinin iletilmesi gerekiyor. Olumlu ya da olumsuz bizim hakkımızda yazdığınız her şeyden biz ders çıkartıyoruz. Onlar bize yol gösteriyor, kilometre taşı derler ya yollarda kilometre taşları vardır ve onların dışına çıkmamak gerekir.  Yol ne kadar sisli olursa olsun o ışıkları takip etmemiz gerekir. Bizim açımızdan da basın o yol kenarındaki kilometre taşları gibidir. Biz ona göre kendi yolumuzu ayarlıyoruz. Ben bunlar için size teşekkür ediyorum ve tekrardan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

‘Gelişmeleri İnsanlarımıza Duyuruyorsunuz’

Basının önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Vali Meftun Dallı; “Bir yerde demokrasiden söz edebilmek için orada özgür basının olması lazım her şeyden önce.  Sizler vatandaşlarımızın çalıştığımız, bulunduğumuz yerlerdeki her türlü sorumluluğu, problemini, arzularını, sıkıntıları aynı zamanda güzel gelişmeleri de insanlarımıza duyuruyorsunuz. İnsanlarımızın sadece sandıkta değil seçimler arasındaki süreçlerde de demokratik katılımı sağlayabilmeleri için, bulundukları yerde olan bitenden haberdar olması lazım. Bu olmadığı zaman insanlarımız neye göre tepki koyacaklar? Tepkiyi sadece olumsuz olarak söylemiyorum yani nasıl seslerini duyuracaklar? Bu imkânsız. Onun için kutsal bir vazife diyoruz basının yaptığı işe. Hakikaten bu anlamda son derece önemli bir şey olmazsa olmaz demokrasilerde basın” dedi.

‘Nasıl İmkânsızlıklarla Bu İşi Yaptığınızı Biliyoruz’

Yerel basının yaşadığı zorluklara değinen Vali Dallı; “Yerel basınımızın nasıl imkânsızlıklar içinde bu işi yıllardır yaptığını da biliyoruz biz. Benim kamuda 37’nci yılım, 2 yılda Ankara’da okurken mezuniyette geçmişti ama. Onun dışında Türkiye’nin her yerinde çalıştım. Çalıştığımız en küçük yerde bile yerel basınımız var. Nasıl imkânsızlıklarla bu işi yaptığınızı biliyoruz. Geldiğimiz noktada teknolojinin getirdiği pek çok imkân var ama hala sıkıntılarınız olduğunu biliyorum ama sizler fedakarca bu işi yapmaya devam ediyorsunuz. Bunun için de ayrıca sizi kutluyorum. Sadece haber vermekte yetmiyor. İnsanlarımızın yorumlara da ihtiyacı var. İnşallah sizlerle birlikte Kastamonu’muza kıymetli hemşehrilerimize çalışmaya devam edeceğiz. Hep şunu söylüyorum… Telefon numaramı da veriyim herkes yazsın. Kesinlikle yüz yüze haber veya birebir haberleşelim. Bir sıkıntı veya problem olduğunda başkaları üzerinden haberleşmeyi hayatta hiç sevmedim. Ne işiniz olursa olsun birebir beni arayabilirsiniz. Böyle olmasını da özellikle arzu ederim” ifadelerini kullandı. 

‘İnşallah Sağlık Ve Huzur İçerisinde Bir Üç Ay Geçiririz’

Vali Dallı, son olarak; “Bu arada üç aylarınızı da kutluyorum. İnşallah sağlık ve huzur içerisinde bir üç ay geçiririz. İnancımızın mukaddes ayları bunlar biliyorsunuz. Peygamber Efendimizde Recep ve Şaban’ı bize Mübarek kıl ve bizi Ramazan’a eriştir diye dua edermiş. Biz de aynı duayı edelim. İnşallah bu üç ayların gönül coğrafyasında yüreğimizi kanatan özellikle Filistin başta olmak üzere diğer yerlerde de zulmün ortadan kalkmasını temenni ederim” dedi. 

İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal ve gazetecilerde birer selamla konuşması gerçekleştirdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme