Vatan Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Gök: 'AVM Amerikan bankasıdır'

Vatan Partisi Kastamonu birinci sıra milletvekili adayı İsmail Gök açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Kastamonu birinci sıra milletvekili adayı İsmail Gök açıklamalarda bulundu. Vatan Partisi Kastamonu aday tanıtım programında konuşan milletvekili adayı İsmail Gök, üretim vurgusu yaptı.

Vatan Partisi Kastamonu birinci sıra milletvekili adayı İsmail Gök: “Biz dört yüz elli iki tane fabrika kurmak yerine, dört yüz elli iki tane AVM açmışız. Ne kadar Amerikan firması varsa, gençlere özendirmek için o satış markalarını koymuşuz. Üst kata çıkıyorsun, biliyorsunuz AVM'lerin üst katında yemek olur. Üst katta bizim Karadeniz'in pidesi yok. Urfa'nın lahmacunu da yok ya da Konya'nın etli ekmeği de yok. Aslında biz üretim ekonomisinden kopmakla kalmamışız, bankaların zaten yüzde 67’sini kaybettik biz. 450 tane daha Amerikan bankası kurmuşuz. AVM bana göre bir Amerikan bankasıdır. Sadece parayı alıp Amerika'ya sevk etmek için kurulmuş bir sistem kurmuşuz. Ondan sonra sisteme bakıyorsun. Ben oraya gidip de oradan bir alışveriş yapma şansım benim gibi bir işçinin mümkün değil. Benim bir markalı bir spor ayakkabısını alma şansım yok. Ya da marka olan kahve satış yeri açılmış. Ben oradan o kahveyi içemiyorum. Daha doğrusu ben içemezken başkası içiyor. O kahve çekirdeğini toplayan Afrikalı günlük iki dolara çalışıyor. Ben Afrika'da uzun yıllar çalıştım. Makina teknisyeni olarak Nijerya'da, Madagaskar’da, Güney Afrika'da gördüğüm şeyleri söylüyorum. Orada kahve içme şansı yok. Şu an altmış lira olmuş bir kahve. Merak ettiğim için sordum. İçme şansım yok. Ama bizim Türk kahvesi diye bir olayımız var. Maliyeti de beş yüz lira. Onu da becerememişiz. Ya da biz dünyaya bir lahmacun zinciri kuramamışız. Ama McDonalds bunu çok iyi yapmış. Neden? Biz sırtımızı köylüye dayamamışız."

ÜRETİM VURGUSU

Vatan Partisi Kastamonu birinci sırada milletvekili adayı İsmail Gök: "Her şey üretimden gelir. Üretim deyince de ya pamuğu biz işte Çin'den ihraç ederiz, ucuza. Pamuğu sizin ithal etmenizde sadece pamuk çiftçisini bitirmiyorsunuz. Bir kilo pamukla bin tane işçiyi istihdam edersin. Diyeceksin ki nasıl olacak? Pamuk tarlada toplanır. Onun makinesi para kazanır, işçisi para kazanır, nakliyesi para kazanır, fabrikalar para kazanır. Oradan çıkar iplik sanayine gider. İplik fabrikası kazanır. Oradan çıkar. Kumaş fabrikasına gider. Kumaş fabrikası kazanır. Oradan çıkar. Boyama, baskı fabrikasına gider. O kazan o kazanır. Tekstile gelir ki Türkiye'nin en büyük ihracatının şu an yüz altmış milyar dolar ihracatı var. Yüz küsur milyar doları yaklaşık tekstile dayalı. Sen pamuk çiftçisin kafasına bir tane tokat vurduğun anda on sektörü bitiriyorsun. Sen haşhaşın kafasına vurduğun anda ilaç sektörünü bitiriyorsun."

"KONYA OVASININ YARISI KADAR SIRBİSTAN'DAN ET İTHAL ETTİK"

Vatan Partisi Kastamonu birinci sırada milletvekili adayı İsmail Gök: "Çiftçiye destek vermediler. Anayasada bir madde vardır. Yıllık milli gelirin yüzde biri çiftçiye verilir. Bu yıl dört buçuk trilyondan başladık. Beş küsuru de geçecek yeni zamlar falan. İşte oy avcılığı için işte SSK'lıya şu kadar. Emekliye şu kadar bol keseden sallıyorlar. Ortalama beş trilyon diyelim. Bunun yüzde biri elli milyar. Bana gösterir misin elli milyar çiftçiye verilmiş mi? O elli milyar doları çiftçimize vermeyip, Fransa'dan geçen et ithal ettiler. Fransa Devlet Başkanı bizim Tarım Orman Bakanımıza madalya verdi. Konya ovasının yarısı kadar Sırbistan'dan et ihraç ettik. Hollanda'nın yıllık yüz milyar dolar tarım ihracatı var diyoruz. Bizimki on altı milyar dolar. Bir on altı milyar dolardan da fazla almışız. Şu an yüz altmış sekiz ülkeden tarım ürünü ihraç ediyoruz. Biz dışarıdan ithalatçı olmuşuz. Tarım ürünü ihraç ediyoruz. Bin 1983’te Afyon'dan Kanadalı nohut tohumu götürmüş, Şu an bize nohut satıyor. Bizim milli kuru fasulyemizi bile elimizden almışlar. Bir içindeki tabak kaldı. O tabağı da Allah'tan Kütahya Porselen yapıyorum da kaşığı da Maraş'ta yaptırıyoruz. Kaşıkla tabak bizim, içindeki hiçbiri bizim değil. Vatan Partisi olarak diyoruz ki biz üretim ekonomisi. Üretim ekonomisi de tarımla başlar."

“BİZ DURUŞUMUZU GÖSTERECEĞİZ”

Vatan Partisi Kastamonu birinci sırada milletvekili adayı İsmail Gök: “İslam İlimleri ve İlahiyat Fakültesi 98’e çıkmış. 7 bin tane imam hatip kurmuşuz. Bunun yanında kaç tane fen lisesi kurduk? Kaç tane endüstri meslek lisesi kurduk? Ara elemanımız var mı? Yok. Ziraat Fakültesi bitirmiş, ziraat mühendisi boştadır, evde oturuyor. Biz bu adamları niye değerlendirmemişiz? Ama saraya tanesi yirmi milyon dolardan zırhlı üç yüz tane araba almışız. Yangın çıkmış Manavgat yerle bir olmuş. Antalya Marmaris kül olmuş. Ama biz Cibuti'ye on üç milyon dolara bir tane cami yaptırdık. Dört uçakla müftülük vasıtasıyla açılışa gittik. 845 milyon para harcadık. Yani üretim ekonomisi dediğimiz her şey birbirine bağımlı gidiyor. Yani şekeri bitirmekle sadece çiftçi bitmiyor. Şeker fabrikası da bitiyor. Ufak işletme de bitiyor. Zorunlu almak zorunda olduğun sanayi mamulleri vardır. Üretim teknolojisine yetişemediğin bir askeri silah parçaları vardır. Ya da son model bazı Avrupa arabalar, kamyon şu bu; iyi de kardeşim ülkede domates de mi yetişmiyor? Domatesin tohumunu alıyoruz. Biz duruşumuzu göstereceğiz. On yıl sonra da belki oyumuz belki çok az yükselecek ya da düşecek hiç önemli değil. Ben buyum demek önemli.”

Bakmadan Geçme