Vatandaşlara Cırık Tatlısı ikram edildi

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin son gününde Devrekani'nin Coğrafi İşaretli Ürünü Cırık Tatlısı ikramı, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Vatandaşlara Cırık Tatlısı ikram edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin son gününde Devrekani’nin Coğrafi İşaretli Ürünü Cırık Tatlısı ikramı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşlara Cırık Tatlısı ikram edildi.

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu; “Bu yıl 2’ncisinin gerçekleştirdiğimiz 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nın son gün etkinliğini gerçekleştiriyoruz. Devrekani Belediyemiz tarafından Devrekani’nin Coğrafi İşaretli ürünü olan Cırık Tatlısı ikramını gerçekleştiriyoruz. Hafta etkinlikleri vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Etkinliklere katkı sunanlara başta Sayın Valimiz olmak üzere ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk Mutfağı Haftası, Türk Mutfağı’nın dünya mutfağındaki önemli yerini ve geleneksel yöntemlerle yapılan yemeklerimizin unutulmaması, gelecek nesillere başarılı bir şekilde aktarılması, dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiriliyor. 2 yıldır bu amaca dönük etkinlikler bütün illerimizde gerçekleştiriliyor. Biz sokak ikramlarımızın dışında ünlü şeflerimizi de ilimize davet ettik ve Kurşunlu Han’da bir mutfak şov gerçekleştirdik. Oradaki şovda şeflerimiz Kastamonu’nun yöresel ürünlerini kullanarak, çeşitli yemekler yaptılar ve katılımcılara ikram ettik. Ayrıca; Kastamonu Üniversitesi, KUZKA ile birlikte düzenlediğimiz Liseli Şefler Yarışıyor Yarışması’nın finalini de gerçekleştirdik. İlimiz özelinde değerlendirdiğimizde Türk Mutfağı Haftası çok başarılı bir şekilde geçti” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme