Vatandaşlara Su Bilinci Aşılandı

22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından, Nasrullah Meydanı'nda vatandaşlara yönelik stant açılarak bir dizi etkinlik yapıldı.

22 Mart Dünya Su Günü münasebetiyle Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından, Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Şerifoğlu ve Halk Sağlığı Laboratuvarı Sorumlusu Kimyager Zeynep Çelik’in katılımları ile Nasrullah Meydanı’nda vatandaşlara yönelik stant açılarak bir dizi etkinlik yapıldı.

Etkinlik kapsamında sağlık personellerince; en temel insan haklarından olan temiz ve sağlıklı suya erişim hakkı, geçmişin bize mirası gelecek nesillerin üzerimizdeki emaneti olan su kaynakların korunması, bu kaynakların etkili ve verimli şekilde kullanılarak su israfının önlenmesi gibi konularda farkındalık oluşturmak amacıyla vatandaşlara “Su Ayak İzi” ölçümü yapıldı. Bu konuda hazırlanan afiş- broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. 

Ayrıca su ile ilgili konularda devlet kurumlarının eşgüdüm içinde yaptığı çalışmalar, bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın ve diğer kurumların görev ve sorumlulukları, afet durumlarında yapılan çalışmalar, suyla bulaşan hastalıklar vb. birçok hususta vatandaşlar bilgilendirildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme