Yaz meyveleri tezgahları süsledi

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte  yaz meyveleri tezgahları rengarenk renkleriyle tezgahlar süslemeye başladı.

Yaz meyveleri tezgahları süsledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte  yaz meyveleri tezgahları rengarenk renkleriyle tezgahlar süslemeye başladı. Görücüye çıkan meyvelerin fiyatlarında geçen seneye göre artış yaşansa da fiyatları pazarcı esnafını tatmin etmiyor.

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri kiraz, erik, şeftali, kayısı karpuz gibi meyveler tezgahta yerini aldı. Pazarcı esnafı yaz meyvelerinin 15 ila 45 lira arasında satıldığını belirtti. Esnaflar meyvelerin fiyatının piyasaya göre uygun olduğunu belirterek vatandaşları pazarlara davet etti.

“FİYATLAR NORMAL”

Kayısı ve şeftali satan bir pazarcı fazla bir talep olmadığını belirterek; “2-3 haftaya hava daha da ısınınca fiyatlar biraz daha düşer. O zaman biraz daha işlerin iyi olacağını düşünüyorum ama şu anda ekmeğin tanesi 5 lira iken meyvenin kilosu 15-20 lira olması gayet normal diye düşünüyorum” diye konuştu.

“FİYATLAR BAYAĞI BİR AŞAĞIDA”

Bir başka pazarcı ise fiyatların makul olduğunu dile getirerek; “Şu anda fiyatlar bayağı bir aşağıda. 15 liraya sattığımız meyve var. İşler durağan seyrediyor. Her yaptığımız işe ‘şükür’ diyoruz. Vatandaşları pazarlara davet ediyoruz” dedi.

PAZARIN ŞAMPİYONU KİRAZ

Diğer bir pazarcı esnafı da meyve fiyatlarının herkes için erişilebilir olduğunu ifade ederek; “Erik 25 ila 35 lira arasında. Karpuz 10 ila 14 lira arasında değişiyor. Pazarın meyve fiyatı bakımında şampiyonu 45 lira ila kiraz diyebilirim. Fiyatlar önümüzdeki günlerde daha da düşecektir. Kışın patlıcan 35-40 liraydı şimdi 15 lira. Patates, soğan da keza 30-40 lira arasında değişirken şu anda o da 7,5-10 lira arasında. Bu fiyatlara da bedava. Su 5 lira zaten. Bunlarda emek çok. Fiyatların biraz daha düşmesi satıcıları da zarar ettirir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme