• Haberler
  • Ekonomi
  • Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı Hibe Çağrısı Yayımlandı

Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı Hibe Çağrısı Yayımlandı

Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından 2024 yılı 1'inci Hibe Programı Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı Hibe Çağrısı İlanı yayımlandı.

Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımı Hibe Çağrısı İlanı başvurular 12 Şubat günü başlayacak olup, 23 Şubat günü saat 17.30’da sona erecek. İlanla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede; “Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Yeni Süt Toplama Merkezi Yapımına yüzde 75 hibe desteği sağlanacaktır. Bu hibe programı ile ilimizde üretilen ve soğuk zincire dahil olan sütün önemli bir kısmını oluşturan havzada hijyenik süt üretimine ilişkin altyapının güçlendirilmesi ile proje uygulama bölgesinde süt hayvancılığı ile uğraşan işletmelerin en önemli sorunu olan sütte pazarlama probleminin ortadan kaldırılarak, çiftçi gelirlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Bu hibe çağrısında hedef grup uygulama bölgesinde faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatifleridir” denildi. 

Konuya ilişkin “Hibe Çağrı Kılavuzu”, ‘Başvuru Formu" ve ilgili belgelere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan duyurular bölümünden ulaşabilirsiniz.

Bakmadan Geçme