Yüksel Aydın'dan, Tahsin Babaş'a Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'ın 'Tertemiz bir şehir bıraktık, emanete ihanet ettiler. Bizim tertemiz şehrimizi kire pise buladılar' şeklindeki açıklamasında sert tepki gösterdi.

Aydın, ilk olarak kendisinin dile getirdiği ve vaat olarak sunduğu projelerin diğer adaylar tarafından da kopyala-yapıştır yapılarak kendi projeleriymiş gibi kullanılmasına değindi. Proje üretemeyen belediye başkan adaylarının projelerini kullanmasından mutlu olduklarını ifade eden Aydın, adaylara doğru olanı, Kastamonu’nun yararına olacakları öğrettikleri için de ayrı bir memnuniyet duyduklarını kaydetti.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ı yaptığı açıklamalardan ötürü eleştiren ve kendisine aynaya bakma tavsiyesinde bulunan Aydın; “Sayın Babaş, Saraçlar Mahallesi’nde yaptığı konuşmada otopark sorunundan, ulaşım sorunundan, KastaMall önünde yaşanan yoğunluktan, iskan sorunundan, aydınlatma sorunlarından bahsetmiş. Sayın Babaş sanırım unutmuş veya unutmak işine geldiği için konuşuyor. Kendi yaptıklarını başkaları yapmış gibi göstererek kendi suçunu kapatmaya çalışıyor. Sayın Babaş sen önce aynaya bir bak da kim bu şehre ihanet etmiş bunu iyi anla. Bu şehre en büyük ihaneti eden kişi sensin. Saraçlar Mahallemizdeki yaşanan sıkıntıların zaten baş sorumlusu sensin. Şimdi çıkmış sütten çıkmış ak kaşık gibi ben çözeceğim ben edeceğim diyorsun. Hasbelkader 5 yıl belediye başkan oldun. Saraçlar Mahallesi’ne ne yaptın? Hangi sorununu çözdün? Senin tek bildiğin yüksek katlı bina diktirip aradan kaymak yemek olduğu için sorunları görmüyordun, göremiyordun. Görmek de istemiyordun. O gökdelen binaları dikerken aklında gelmedi sanırım bunlar. O zamanlar sorun olarak görmediğin durumları şimdi sorun olarak görmen senin gelişimine dair önemli bir adım. Sayın Babaş hayal aleminde çok yaşadığı ve son 5 yılı evinde geçirdiği için gerçeklerden bir haber olmuş. Ama hatırlatmakta fayda var. Sonuç olarak bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Saraçlar Mahallesi’nden Budamış Mahallesine kadar olan kısmın dere ıslahını biz gerçekleştirdik. Senin yapacağız-edeceğiz-halledeceğiz deyip de yapmadığın kısım hani işte onu biz yaptık. Bölgede kapalı garajlar yaparak yeni bir yaşam alanı oluşturduk. Bence saha gezilerinde şehrimiz için yaptıklarımızı daha iyi görebilirsin” dedi.

'Bizi Kendisiyle Karıştırıyor Galiba'

Açıklamalarına devam eden Aydın; “Bir de diline doladığı, onun deyimiyle emanete ihanet etme durumumuz varmış. Bizi kendisiyle karıştırıyor galiba. Daha 90’a 290 ne demek onun cevabını veremedi. Bizi ihanetle suçluyor. Diktiği yüksek gökdelenlerden ötürü Sayın Cumhurbaşkanımızdan azarı yemiş ama akıllanmamış. Daha geçen hafta yayınladığımız videoda ulusal yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileri tarih ve kültür şehrimiz olan Kastamonu’muza nasıl ihanet edildiğini açıklamışlardı. Sanırım anlaşılmamış. Şehre nasıl ihanet edilir Sayın Babaş biliyor musun? Gerçi sen bilirsin ama biz tekrar etmiş olalım. Geri dönüşü olmayan kararlara imza atarsan şehre ihanet edersin. Kendi yandaş çevrene menfaat sağlarsan şehre ihanet edersin. Şehrin sosyal ve ekonomik yapısını bozarsan şehre ihanet edersin. Şehrin imar durumunu bozup 3 katlı yere 13 kat, 5 katlı yere 25 kat verirsen ihanet edersin. İstersen daha da sayarız. Senin yaptıkların örneklerle bitmez. 2014 yılında Kastamonu’nun kalbine saplanan gökdelenler yoktu, havası temizdi. Vatandaşlarımız müstakil evlerinde daha mutlu yaşıyorlardı. Bazı konularda eksik kalmış olabiliriz evet kabul ederiz. Bunu bir ihanet olarak lanse etmek olsa olsa akıl tutulmasıdır. Kendi suçlarını örtbas etmeye çalışıp algı oluşturmaya yönelik çabadan başka bir şey değildir. Sayın Babaş sen o algıları boş yere yapma, sonunda üzülürsün” şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme