Yüksel Aydın'dan Tır Garajı Sözü

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, seçim çalışmaları kapsamında kent merkezindeki sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, S.S. Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni (TAŞIKO) ziyaret etti.

Konuşmalar sırasında söz alan bir kamyon şoförü Yüksel Aydın’a bir televizyon programında sarf ettiği ifadeleri sordu. Aydın’a “90’a 290 ne demek?” diye soran kamyon şoförüne cevaben; “Bu sorunun cevabını vermesi gereken kişi o. Çünkü mahkeme süreci devam ediyor. Kastamonu kamuoyunun bu zatın görev yaptığı 5 yıllık süreç içerisinde yaptıkları ile alakalı bilmesi gereken çok şey var” dedi.

Yüksel Aydın’ın cevabı sonrasında tekrardan söz alan kamyoncu esnafı: “Ne olur söyle 90’a 290 ne demek? Yola çıkacağım meraktan çatlarım söyle, rahat gideyim!” ifadelerini kullandı. 

‘Şoför Esnafımızın Fiziki Şartlarının İyileştirilmesi Gerekiyor’

Nakliyeciliğin önemli bir iş kolu olduğunu, Kastamonu ekonomisine ciddi katkı yaptığına dikkat çeken Yüksel Aydın, bu noktada hem kooperatifin hem de şoförlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Mesleğin göründüğünden daha da zor bir meslek olduğunu kaydeden Aydın: “Şoför abilerimiz, kardeşlerimiz neredeyse ömürlerinin yarısını yollarda direksiyon başında geçiriyor. Hayatları dört teker üzerinde geçiyor. O nedenle Allah tüm şoför esnafımızın yardımcısı olsun. Hayat şartları eksiye göre biraz daha zorlaştı, maliyetler beklenenin üzerinde arttı. Taşımacılıkla ilgili bir takım sıkıntılar yaşanabiliyor. Belediye olarak şoför esnafımıza nasıl katkı verebiliriz diye çalışıyoruz. Öncelikle şoför esnafımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Bunu birlikte sağlamalıyız. Daha uygun bir TIR ve kamyon garajını hayata geçirmeliyiz. İnşallah görev bize verildiğinde sizlerle de ortak istişare yaparak daha modern standartlarda uygun bir lokasyonda TIR ve kamyon garajını hayata geçireceğiz” dedi.

‘Yeni Sanayi Tesislerinin Kurulması İçin Kapı Kapı Gezeceğiz’

Üretimi, istihdamı arttırıcı ve katma değer üretecek yeni işletmelerin kurulması için müteşebbislere her türlü imkanı sağlayacaklarını kaydeden Aydın: “Üretim yapmak isteyen, istihdama katkı sağlayan ve ilimiz için katma değer üreten herkes başımızın tacı olacak. İlimize yeni sanayi tesislerinin kurulması için kapı kapı gezeceğiz. Yeni kurulacak sanayi tesisleri şoför esnafımızın da işgücüne katkı sağlayacak. Nakliye hizmetleri artacak. Şehrimiz kazanacak, hemşerilerimiz kazanacak, esnaflarımız kazanacak. Biz de belediye olarak kazanacağız. Bu bir döngü meselesi. Çarkları iyi oluşturduğumuz zaman tüm dinamiklerimiz harekete geçmiş olacak. Daha çok üreteceğiz. Her şeyin başının üretimden geldiğini iyi biliyor, projelerimizi de üretim odaklı oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme