Zirai İlaç ve Gübre Bayileri Bilgilendirildi

Kastamonu merkez ve ilçelerde bulunan bitki koruma ürünleri ve gübre dağıtıcıları bayilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ülkemizde bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışı ile ilgili iş ve işlemler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yürütülüyor. Bu kapsamda ilgili yönetmelik gereği, Kastamonu merkez ve ilçelerde bulunan bitki koruma ürünleri ve gübre dağıtıcıları bayilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantı açılış konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu tarım sezonunun başlaması nedeniyle özellikle sahte ve bandrolsüz ilaç ve gübrelere karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunarak bayilerin sorunlarını dinledi. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve buna bağlı olarak çıkarılan Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik ve Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi Ve Denetimi Yönetmeliği ile ilgili yürürlükte olan mevzuatlar, Gübre Takip ve Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi ile sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında Ziraat Mühendisi Nermin Atalay ve Ziraat Mühendisi Mustafa Çapkan tarafından konuyla ilgili sunumlar yapıldı. 

Toplantı sonunda Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü V. Ümit Uçar tarafından genel bir değerlendirme yapılıştır.

Özel Haber

Bakmadan Geçme