Kadriye Doğan

Kadir Gecesi

Kadriye Doğan

Kadir Gecesi öyle bir gece ki bu gecede indirilen kitabın Kadri çok büyüktü; onu getiren meleğin Kadri çok büyüktü; o kitabın geldiği Resul'ün Kadri çok büyüktü; onun ümmetinin Kadri çok büyüktü.

Gömleğin hatrı gömleği giyenden gelir. Bu gecenin hatırı da bu gece inen Kur’an-ı Kerim’den gelir. Bu gece Allah’ın sözü ile alaka kurdu insan. Bu gece cahiliyenin karanlığına bir ışık buldu insan. Bu gece rızaya kavuşmanın yolunu gördü insan.

Sevgili kardeşim bu gece sıradan sayılmadığın, önemsendiğin kapıda bekletilmediğin söylediğinin dinlendiği Ecrin'in büyük harflerle verildiği gece. Kardeşim bu gece kadrinin 7 kat gök semasında bilindiği gece. Rabb'inin hatırını saydığı evine melekleri ziyaretçi kıldığı gece. Elbet her an Rabbin dilinden dökülenleri kalbinden geçenleri bilir ve dua sayar. Ama bu gecenin hatrına rahmet kapılarını daha da çok ardına kadar açar. Ayıplamaz, yüzüne vurmaz, kusurlarına af dile yeter ki. Bu gece bağışlanacağın gece. Affeden, affetmeyi seven Rabbin seni affedeceğini müjdeliyor bu gece. Bu gece bin geceden hayırlı gece. Hadi günahlarının ağırlığından kurtul da yepyeni bir hayata kanat çırpmaya başla bu gece. Her duana binlerce cevap, gözünden düşen her gözyaşına binlerce Kevser bağışlanacak bu gece. Sana verilenleri takdir et, şükret , cömertlik defterine adını yazdır bu gece. Alnına değecek her yağmur damlasında bir meleğin kanadının izi var bu gece. Şu gördüğün bulutlar sana yağacak rahmetin umut bulutları. Hadi avuçla dualarını. Dünyalık hırslarının, heveslerinin kuyusundan çık, karanlıklardan kurtul. Rızkın için rahmet ekinleri ek. Bu gece Kadir gecesi.  Bırak kendini aynalara beğendirmeyi. Ameline Hüsnü niyet kat. Canını ve malını Rabb'ine sat. Sat ki karşılığında sonsuz bir cennet bulasın. Dünya zindanından kurtulasın.

Kadir Gecesi’nin kadrini bilmeniz ve Kadir Gecesi’nde kadri bilinenlerden olmanız duasıyla...

Yazarın Diğer Yazıları