Kadriye Doğan

Nasıl Sevmem?

Kadriye Doğan

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Hazretleri... Son peygamber,

Allah'ın (C.C) en sevdiği kulu. Tüm insanlığa gönderilmiş rahmet, merhamet ve sevgi kaynağı. Yalnızca insanlığa değil cinler alemine de gönderilmiş büyük peygamber… Kıyamete kadar sürecek en son ve en mükemmel mucizesi Kur'an-ı Kerim'in indirildiği resul. Tek başına Allah yolunda mücadele eden mücahid. İnsanlığı karanlıktan aydınlığa çıkartmak için uğraşan tebliğci. Göz yaşlarıyla insanlığın kurtuluşu ve affı için yalvaran yüce insan..

Peygamberimizin özellikleri saymakla bitmez. Nice sahabeler can verdi O'nun yoluna. Nice insanlar geldi bu dünyaya O'nun sevgisiyle yoğrulan. Nice şairler geldi O'nu şiirleriyle methetmede yarışan. Nice evliyalar geldi O'nun yolunda çileler çeken. Daha da niceleri gelecek ve Resulullah’ın sevgisi gönüllerde artarak devam edecek.

Nasıl bitsin ki… Yüce Allah kitabı Kur'an-ı Kerim'de kendi adıyla resulünün adını yan yana yazmış ve "Ey Muhammed deki; Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin buyurmuş. Başka bir ayetinde ise "Eğer oğullarınız, eşleriniz, kardeşleriniz, mallarınız, evleriniz size Allah ve resulünden daha değerli ise o zaman Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin”(Tevbe,24) buyurmuş.

Allah ve resulüne gönülden inanmış bir Müslüman için onların sevgisi her şeyden daha önemlidir. Bütün sevgiler onlardan sonra gelir. Bende Allah ve Resulünü her şeyden daha çok seviyorum. Nasıl sevmem? Peygamberimiz yaratılmışların en güzeli idi. Tertemiz, nazik, hep misler gibi kokan, sanki etrafı aydınlatan o güzel yüzü ve baktı mı insanın içine işleyen o gözleri.

Nasıl sevmem? Bana en ufak bir iyiliği dokunana hemen teşekkür ediyor, ona minnet duyuyorsam. O ki bizi doğuran anaları ve dolayısıyla bütün insanlığı diri diri toprağa gömülmekten kurtardı.

Nasıl sevmem? Bana Allah'ımı tanıttı, onu anlattı. Doğru yolu gösterdi.

Nasıl sevmem? Bana Allah'ın kitabını getirdi, öğretti, cennetin yolunu gösterdi. Nasıl sevmem? Benim ve bütün insanlığın affı için rabbimize yalvardı, şefaatini müjdeledi,

 Nasıl sevmem? Hakiki insan nasıl olunur gösterdi, Bu gün bizlerde sevgiden, ilimden, merhametten, aydınlıktan ne varsa ona borçluyuz.

 Sevgim sadece sözde kalmamalı, yaşayışımda o'nu örnek almalı, her konuda onun gibi hareket etmeye çalışmalıyım. Onu kendime hakiki bir rehber edinmeliyim. İşte o zaman Peygamberimizin “Kişi sevdiğiyle beraberdir” müjdesine ulaşıp, cennette o'nunla beraber olmayı umabilirim.

Büyük Üstat Necip Fazıl'ın şu şiiri duygularımı sanki özetliyor;

Müjdecim, Kurtarıcım, Efendim, Peygamberim,

            Sana uymayan ölçü hayat olsa teperim.

Yazarın Diğer Yazıları