1 Mayıs kutlamaları Adana'da olacak

Türk-İş Kastamonu İl Temsilcisi Mehmet Çelik, 1 Mayıs kutlamalarının bu yıl Adana'da gerçekleştirileceğini belirterek, açıklamalarda bulundu.

Türk-İş Kastamonu İl Temsilcisi Mehmet Çelik, 1 Mayıs kutlamalarına değinerek; “Bu yıl 1 Mayıs kutlamaları Türk-İş Konfederasyonumuzun almış olduğu kararla Adana’da gerçekleştirilecektir. Adana’ ya yakın illerde katılım sağlanacak olup, ‘Yaralar beraber sarılacak, yaşama ve çalışma şartları insana yakışır olacak’ teması ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanacaktır” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZ BİR YAS EVİNE DÖNMÜŞTÜR”

6 Şubat’ta meydana gelen depremlere değinerek sözlerine devam eden Türk-İş Kastamonu İl Temsilcisi Çelik; “İşçilerin örgütlü mücadelesi çok zor şartlardan geçerek bu günlere gelmiştir. Bu 1 Mayıs’ta hepimiz yaralıyız. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü ve ondan sonra devam eden depremler asrın felaketi olarak tanımlanmıştır. Ülkemiz bir yas evine dönmüştür. Allah böyle bir faciayı bir daha göstermesin. Örgütlü toplum olmanın sendikal örgütlenmenin önemi felaket sonrası iyi anlaşılmıştır. İşçi sınıfı olarak deprem bölgesine en acil olarak intikal edilmiş olup, ne kadar fedakâr ve özverili olduğumuz ispat edilmiştir. Arama ve kurtarmada en önemli aşamada işçi sınıfı oradaydı ve en öndeydi. Diğer kurtarma ekipleri ile birlikte tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

1 MAYIS HAKKINDA

Türk-İş Kastamonu İl Temsilcisi Mehmet Çelik açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Birlik ve beraberlik mücadelemiz ilk kez 1856 yılında Avusturalya’da yarım milyon işçi katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Ülkemizde 1923’te resmi olarak kutlanmıştır. 2008 yılı Nisan ayında ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak kutlaması kabul edilmiştir. 27 Nisan 2009’da resmi gazetede yayımlanarak 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir. Üst kuruluşumuz Türk-İş Adana’nın dışındaki illerde kutlamaların yapılmasının kararı doğrultusunda ilimizde Türk-İş’e bağlı sendikaların başkan, temsilci ve üyelerinin katılımları ile kutlamalar Yol-İş Sendikası Toplantı Salonu’nda yapılması kararlaştırılmıştır. 1 Mayıs Pazartesi günü saat 10.30’da başlayacak toplantımıza 1 Mayıs ile ilgili konuşmalarla devam edilecektir” dedi.

Bakmadan Geçme