40 Hadis Yarışması'nda final

Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından 40 Hadis Okuma Yarışması Finali yapıldı. 

40 Hadis Yarışması'nda final
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda yapılan programa, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker, İl Müftü Yardımcısı Metin Aykut, İl MEM Şube Müdürü M. Sait Aydın, öğretim görevlileri, okul müdürleri, STK başkanları, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Türkiye 4’üncüsü olan Şeyh Şaban-ı Veli AİHL öğrencisi Taha Kanbolat’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Ayrıca programda Şeyh Şaban-ı Veli AİHL Tasavvuf Musikisi Korosu’ndan ilahi ve kasideler dinlendi. Şeyh Şaban-ı Veli Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Doğan ise yaptığı konuşmada, imam hatiplerin ferdin ve toplumun problemlerinin çözümünde akıl ve kalp, madde ve mana bütünlüğünü esas alan bir sistem uyguladığını söyledi.

“MİLLİ DEĞERLER OLMADAN AKADEMİK BAŞARININ HİÇBİR ANLAMI YOKTUR”

İmam hatiplerdeki temel hedefin aklıselim ve kalbi selim ve zevki selim gençler yetiştirmek olduğunu belirten Doğan; “Müfredatın bize çizmiş olduğu dairede Kur’an ve sünnete bağlı, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımı kullanabilen, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan gençler/ bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu hedefe götürecek her türlü fiziki imkanlara sahibiz.  Yunus’un değimiyle ‘İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır’ düsturu temel felsefemiz. Öğrencilerimize, evlatlarımıza hep şöyle sesleniyoruz.. Akademik başarı, spordaki, hayattaki başarı ancak milli değerler ile anlamlıdır ve kıymetlidir. Bu anlayışla 2022-2023 eğitim öğretim yılında 485 örgün öğretim, 142 açık lise öğrencimiz, 48 öğretmenimiz, 10 personelimiz ile çocuklarımıza, milletimize, devletimize hizmet etmeye gayret sarf ediyoruz” dedi.

“İMKANLARIMIZ KASTAMONU’DA BİRÇOK LİSEDE YOK”

Doğan, okullarının 2017 yılında açıldığı günden bu yana üniversite yerleştirme oranın yüzde 50’nin üzerinde olduğunu vurgulayarak; “Yaklaşık 30 civarında öğrencimiz her yıl fakültelere yerleşiyor. Diğerleriyle birlikte bu oranı yüzde 50’nin üzerinde taşımanın bizim için değerli olduğunu ifade etmek isterim. Yine okulumuzda sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verilmektedir. Her yıl spor takımı kuruluyor ve bu takımlarda yaklaşık 200’e yakın öğrencimiz bu çalışmalara katılıyor ve boş zamanlarını değerlendiriyor ve birçok başarı elde ediyorlar. En son İstanbul’da yapılan şampiyonada okulumuz öğrencisi Hamza Eren Göksu kickboks dünya şampiyonu olması bizleri sevindirmiştir. Az önce kendisin dinlediğimiz Taha Kanbolat, 3 yıldır peş peşe Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Türkiye dördüncüsü oldu. Talha’dan önce yarışan Ali Kızılakaya adlı mezun olan öğrencimiz de Türkiye dördüncüsü olmuştu. Hedefimiz ilk 3’e girmek. Her kandil gecesinde camilerde mevlit programları, mukabeleler, cuma namazı uygulamaları ve mesleki alandaki başarımızın göstergesidir. Böylesine imkanların, başarıların olduğu, Şeyh Şabanı Veli Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne çocuklarınızı, yakınlarınızı yönlendirmenizi istirham ediyorum. En azından tercih döneminde okulumuza gelsinler, imkanlara baksınlar, tercihlerini ona göre yapsınlar, zira şu an devletimizin sağladığı imkanlarla her türlü fırsat var. Üniversiteye yönelik olarak sayısal, eşit ağırlık, yabancı dil, sözel ve sözel ilahiyat sınıfımız var. Bu alternatifler Kastamonu’da birçok lisede yok. Bu akşam burada, Hz. Muhammed’e olan bağlılığımızı, sevgimizi, muhabbetimizi bir kere daha dile getirmek üzere okul içinde yapılan 40 hadis yarışmasının final programı için toplandık. Buradaki amaç, dünya ve ahiret şifrelerini içeren hadisleri okulumuza gelen öğrencilere duyurmak ve öğrencilerimizin bilinçlenmesine imkan sağlamak ve Allah resulünün sevgisini kazandırmak ve bu sevgiyi artırmak. Öğrencilerimizin mesleki, gelişimlerine katkı sunmak ve kendilerine olan özgüvenlerin de artırmayı amaçlıyoruz. Teşriflerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra jüri tanıtılarak yarışmaya geçildi. Jüride Kastamonu Dini İhtisas Merkezi Müdürü İsmail Hakkı Öğretici, İlahiyat Fakültesi Hadis Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Selman Keleş, Kastamonu Müftülüğü Vaizi Bahadır Aydın ve Atabey İmam Hatip Orta Okulu Öğretmeni Ahmet Gevgeşoğlu görev yaptı. 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL TAKDİM EDİLDİ

Yarışmada finale kalan 10 öğrenciye dörder hadis soruldu. Her öğrenciden hadislerin Arapça metinlerini ve Türkçelerini söylemeleri istendi. Yarışmada Emirhan Tütüncüoğlu birinci, Eren Kocaer ikinci, Gökhan Tosun ise üçüncü oldu. 
Dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç ve Prof. Dr. Mehmet Nadir Özdemir tarafından verildi. Bahçacıoğlu ve Bilgiç, yarışmacı öğrencileri tebrik ederek bu tür programların önemine vurgu yaptılar. Program, katılımcılardan beğeni aldı.

Bakmadan Geçme