40 Tekerlekli Sandalyenin Dağıtımı Yapıldı

Ulaştırma Bakanlığı tarafından engelli vatandaşlara hediye edilen 20 akülü sandalye ile 20 manuel sandalyenin teslim töreni Sakatlar Derneği'nde gerçekleştirildi.

40 Tekerlekli Sandalyenin Dağıtımı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, tekerlekli sandalyelerin teslim töreninde; “Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş ile bir araya geldiğimiz iftar programında, onun aracılığıyla Sayın Bakanımızdan aldığımız sözle sandalyeler şubemize geldi. Tahsin Babaş aramızdan biri, belediye başkan adayımız ve çok kısa sürede belediye başkanımız olacak” dedi.

‘Engelsiz Yaşam Müdürlüğü Kuracağız’

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş ise; “Ben de bu derneğin bir üyesiyim. Ve yıllar yılı üyesi olmaktan da gurur ve onur duydum. Tabii ki sadece Belediye Başkanlığı'nın döneminde değil, daha öncesinden süre gelen bir üyeliğim var. Hep bir gün hepimiz birer engelli adayıyız diye çıktık bu yola. Onun için öyle baktık hep değerli kardeşlerimize. Hep birlikte olduk, beraber olduk. Yeri geldi ağladık, yeri geldi güldük. Ama birliğimizi ve beraberliğimizi hiç bozmadık. Mart'ın 12’sinde Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu Kastamonu'muzu ziyarete geldiler. O gecede derneğimizin bir iftar yemeği vardı. İftar yemeğine de sonrasında Sayın Bakanımız iştirak ettiler. Burada herkesle istişare ederken ben ve sayın başkanım bir teklif getirdik. Dedik ki ‘Sayın bakanım bize 20 adet akülü 20 adet de manuel sandalye lazım. Bu konuda üyelerimizin ihtiyaçları var’ ve de kendileri bunu memnuniyetle karşıladılar ve çok kısa bir sürede akülü ve manuel sandalyecilerimiz siz değerli engelli ihtiyaç sahibi kardeşlerimize verilmek üzere buraya gönderildi. Şimdi de biz derneğimizle beraber değerli kardeşlerime bu sandalyeleri vermek istiyoruz. Onların kullanmalarını istiyoruz. Ben kazasız belasız güzel günlerde kullanmalarını arz ediyorum. Görev yaptığım, bak özellikle Fen İşleri Müdürlüğü görevi yaptığım zamanlarda hep hayalim şuydu, engelsiz bir Kastamonu, her şeyiyle ama yoluyla, geçişiyle, sinyalizasyonlanmasıyla, A tipi engelsiz binalarıyla ve şehriyle engelsiz şehir oluşturmaktı. Eğer bundan sonrada takdir edilirsem, Kastamonu Belediyesi’nde Engelsiz Yaşam Müdürlüğü adı altında müdürlüğümüzü kuracağız. Ve buraya da sizlerden birini etkin, yetkin, liyakat sahibi birini başına geçireceğiz demiştim. Ve birlikte her yönüyle engelsiz Kastamonu'yu oluşturmaya başlayacağız. Bu bizim için çok önemli arkadaşlar. Ben burada emeği geçen Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu'na ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay, Serap Ekmekci ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel birer selamla konuşması yaparak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundular. 
 

 

Bakmadan Geçme