• Haberler
  • Siyaset
  • Aday Adayı Kayaçal: 'Bayrağı Daha İleriye Taşıyacağım'

Aday Adayı Kayaçal: 'Bayrağı Daha İleriye Taşıyacağım'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı'nda 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Kastamonu Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için başvurusunu gerçekleştiren Mehmet Kayaçal için basın açıklaması yapıldı.

MHP İl Başkanı Emre Şahin, ikinci aday adayı açıklamasını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ve davaları için en iyi sonucu alacak adayla birlikte Kastamonu Belediyesi’ni tekrar MHP olarak yönetmeyi istediklerini söyledi.

‘MHP’nin Daha Yüksek Oy Alması İçin Elimizden Geleni Yaptık’

Kastamonu Belediye Başkanlığı’na Aday Adayı Mehmet Kayaçal, ülkücü hareketle ilkokulda tanıştığını dile getirerek; “Ortaokul ve lise çağlarımızda da ülkü ocaklarında çeşitli seminerlere katıldık. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde okul dönemindeyse Ülkü Ocakları’nda Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu ve Sosyal Medyalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Kastamonu’da ise üniversiteden mezun olduktan sonra hemen Kastamonu merkez ilçe teşkilatımıza üyeliğimi yaptırdım. Üyeliğimde 10’uncu seneyi bitirmiş bulunmaktayım. 2013 yılında ise Milliyetçi Hareket Partisi’nde Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. 2015-2018 senesinde Hacı İbrahim Maşalacı Başkanı’mızın yönetiminde Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu ve Sosyal Medyalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Kastamonu’da çeşitli STK’larda kurucu üyelik, yönetim kurulu üyeliği, başkanlık, başkan yardımcılığı, denetleme kurulu üyeliği yapmaktayım. Malumunuz milletvekilliğinde aday adayı olduktan sonra listeyi genel merkezimiz takdir etti, 3 tane aday adayımızı seçti ve biz de davamız adına listede yer almasak bile Milliyetçi Hareket Partisi’nin daha yüksek oy alması için elimizden geleni yaptık. Şimdi bu şiarla 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Kastamonu’nda Belediye Başkanı aday adayı oldum” dedi.

‘Bayrağı Daha Da İleriye Taşımak İçin Aday Adayı Müracaatında Bulundum’

Aday adayı olma sebebinden bahseden Kayaçal; “Kastamonu Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisi ile çok güzel bir yönetimle devam ediyor, bu bayrağı daha da ileriye taşımak için aday adayı müracaatında bulundum. Diyeceksiniz ki ‘Aday adayı olduysanız neden MHP’li belediye adayı oldunuz?’ MHP’li belediyelerimiz şu anda çok şükür kimseyi mahcup etmeden yönetimlerine devam ediyor ve biz de ülkücüler olarak bu bayrağı bir adım ileriye taşımak için elimizi taşın altına koyduk. Hepsi birbirinden değerli aday adaylarımız var. Herkesle bu bayrağı bir adım ileriye taşımak için aday adayı olduğunu düşünüyorum. Bizler de ülkücü hareket olarak üstümüze düşen en büyük görev, haziran seçimlerinde yaşanılanlardan ders alarak yerel seçimlerde de bu bayrağı düşürmemek. Milliyetçi Hareket Partisi yerel yönetimlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Kastamonu’da da üstün başarılar elde etmektedir. Bizlere düşen görev burada belediyemizin yanında olmak Genel Merkez’imiz kimi aday yaparsa onun yanında sanki kendimiz aday olmuş gibi, sanki babamız aday olmuş gibi çalışmak. Geçmişte kimimiz yaptı, kimimiz yapamadı ancak şunu biliyoruz ki milliyetçi ülkücü hareket olarak hepimiz bir araya gelirsek başaramayacağımız şey yok. Bunu bir önceki yerel seçimde zaten hepimiz yaşadık, gördük. Kastamonu’da iki kişiden birinin oyuna aldık. Bunu da daha yüksek oy oranlarıyla taçlandırmamız gerekiyor. Bu yüzden hepimize düşen en büyük görev birlik beraberlik içerisinde bu seçimleri girmek ve alnımızın akıyla da 1 Nisan sabahına çıkmak. Ülkücü hareketler kadrolarında birbirinden değerli isimler mevcut. Herkes aday adayı müracaatında bulunabiliyor. Nasıl ki milletvekilliğinde 3 tane koltuğa aday adaya bulunabiliyorsa, belediyede de herkesin doğal hakkı aday adayı olabilmek. Bizlerde bir demokrasinin yerini gereğini yerine getirerek başvurumuzu yaptık. Genel merkezimiz kimi takdir ederse biz de onun için çalışacağız. Geçmişten ders alarak önümüze bakacağız inşallah” diye konuştu.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme