• Haberler
  • Ekonomi
  • Ahmet Sevgilioğlu: 'İran Expo2024 Farklı Sektörler İçin Fırsatlar Yaratacak'

Ahmet Sevgilioğlu: 'İran Expo2024 Farklı Sektörler İçin Fırsatlar Yaratacak'

Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki en önemli uluslararası fuarlardan biri olan 'İran Expo 2024' 27 Nisan-1 Mayıs 2024 tarihleri arasında Tahran Uluslararası Daimi Fuar Alanı'nda başladı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin 6. İhracat Potansiyeli Fuarı İran Expo2024’te, gıda endüstrisi, tarım ve balıkçılık, el yapımı halılar ve turizm, tıp, kimyasal ürünler ve inşaat sektörleri yer almaktadır. İran'ın ve bölgenin artan ekonomik potansiyelinden faydalanmak isteyen firmalar için önemli bir fırsat olan fuar yeni iş imkânları yaratmaktadır.  

Ahmet Sevgilioğlu: 'İran Expo2024 Farklı Sektörler İçin Fırsatlar Yaratacak'İran Expo2024 hakkında Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu; “Bölgesel ve küresel ticaret için önemli bir platform olan İran Expo2024 farklı sektörler için fırsatlar yaratacağını umuyoruz. Farklı sektörlerden çok sayıda firmanın ve potansiyel alıcının bir araya gelmesine imkan sağlayarak, ülkemizin ve şehrimizde ticaretin ve yatırımların artmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz. Bu bağlamda MÜSİAD Genel Merkezimizin İhracatı Geliştirme Komisyonu riyasetinde organize edilen fuar ziyaretine bizleri temsilen şubemizden Sektör Kurulları, İş-Ticaret Geliştirme ve Fuar Forum'dan Sorumlu Başkan Yardımcımız Sadık Kışlı katıldılar. Sadık başkanın fuar ziyareti, İran ve bölge pazarını tanımak, yer almak ve yatırım yapmak isteyen iş insanlarıma ışık tutacağına inanıyoruz” dedi.

‘Bu Ülke Ticaret İçin Uygun Bir Bölgedir’

İran Expo2024’ya katılan MÜSİAD Kastamonu Şubesi Sektör Kurulları, İş-Ticaret Geliştirme ve Fuar Forum'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sadık Kışlı ise; “İran ve Türkiye, tarihi, kültürel ve coğrafi açıdan birçok ortak yönü paylaşan iki komşu ülkedir. Burada İran halkının Türklere karşı çok ılımlı yaklaştığını gördük. Mevcutta birçok Türk firmasının faaliyet gösterdiği bu ülke ticaret için uygun bir bölgedir. Genel Merkezimizin İhracatı Geliştirme Komisyonu tarafından organize edilen bu fuar ziyaretlerin yanında Ticari Ataşemiz Bülent Orhan Türel ve Tahran Büyükelçimiz Hicabi Kırlangıç ile bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Bu program ve ziyaretler çerçevesinde edindiğimiz tecrübe ve birikimlerin İran ve Ortadoğu’da yatırım yapmak isteyen girişimci iş insanlarına yardımcı olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme