AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ünlü: 'Adaylarımız büyük bir teveccüh görüyor'

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü başkanlığında Kastamonu İl Genel Meclisi Mayıs ayı grup toplantısı düzenlendi. 

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Ünlü: 'Adaylarımız büyük bir teveccüh görüyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü başkanlığında Kastamonu İl Genel Meclisi Mayıs ayı grup toplantısı düzenlendi. 

AK Parti Kastamonu İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, İGM Başkanı Güray Parçal, AK Parti Kastamonu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çağlı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayları Halil Uluay, Serap Ekmekci ve İGM üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kastamonu İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal; “İl Özel İdaresi’nin protokol ile yapılan programlarına başlandı. Geçen seneden kalmış olan işlerimize de devam ediyoruz. Kastamonu İl Genel Meclisi'nde ve İl Genel Meclis üyelerimiz de seçim süreci ve yapılan yatırımlarla ilgili işlerin ilerlemesi için sahadalar, her İl Genel Meclis üyemiz işlerini ilçelerde takip ediyorlar. Hassasiyetli çalışma sürdürerek, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve sorunlarını görüşerek bizlere iletiyorlar. Bu seçim öncesi ilk grup toplantımızı bu şekilde yapalım istedik, seçimden sonra yeniden yolumuza devam ederiz inşallah. Türkiye'ye hayırlı bir seçim olacağına inanıyoruz, 3-0 olan hedefimiz içinde uğraşlarımıza devam ediyoruz. AK Parti kaldığı yerden devam edecek, durmak yok yola devam, Yaparsa AK Parti yapar” dedi.  

“SORUNLARIN ÇÖZÜMDE İSTİŞARE, İŞ BİRLİĞİ VE İMECE YÖNTEMİ DİYORUZ”

AK Parti Kastamonu 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci ise, “Bu dönem Kastamonu'da bir ilk yaşayacağız inşallah. Çok partili sistemde ilk defa kadın bir milletvekili aday olarak gösterildi. Üç Milletvekili olarak Kastamonu'dan güçlü bir şekilde gidip sizleri ve Kastamonu'yu en güzel şekilde temsil etmek ve en güçlü hizmeti etmeyi arzu ediyoruz. 20 yıl boyunca hükümetlerimiz döneminde Kastamonu'ya Kamu kaynakları aktarılıp gerekli yatırımlar yapıldı. 28’inci dönemde de bizler vasıtası ile yine bu yatırımlar artarak devam edecek, bu işlerin takipçisi olarak hep birlikte yapacağız. Hep söylediğimiz bir şey var. Bütün sorunların çözümde istişare, iş birliği ve imece yöntemi diyoruz. Bunu el birliği ile Kastamonu'muz için işleterek en güzel sonuçlara ulaşmayı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.  

“İNŞALLAH BİRLİKTE ÇALIŞMA FIRSATIMIZ OLUR”

AK Parti 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Halil Uluay da; “Metin Çelik ve Hakkı Köylü'nün bırakmış olduğu bayrak yarışını devralıp hizmet etme fırsatı bulursak kazanmış olduğum tecrübeleri kullanarak hizmetleri devam ettireceğiz. Bu süreçte afaki sözleri, projeleri dillendirmenin çok fazla anlamı olamayacağını düşünüyorum. Bu süreçte afaki sözlerimizin, projelerimizi dillendirmenin çok fazla anlamı olamayacağını düşünüyorum. Hep beraber, yine bu salonlarda ürettiğimiz ortak akıllarla gerçekleştirmemiz geren projeler birlikte karar vereceğiz, inşallah birlikte çalışma fırsatımız olur” şeklinde konuştu.

“KASTAMONU’DA ÇOK CİDDİ İŞ ALANLARI VAR”

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, katılımcıları selamlayarak; “Geçtiğimiz dönemler yaptığımız çalışmalarımızın meyvelerini geçen yıl çok iyi bir şekilde aldık. Hedeflerimize ilerleme noktasında güzel çalışmalar ortaya koyduk. Bakanlarımız ile yaptığımız görüşmeler, aldığımız ödenekler, İl Özel İdaresi’nin gücü, KÖYDES ödenekleri ve iyi iletişimle neredeyse her yıl yapılan çalışmanın 2 katı bir çalışmayı ortaya koyduk. Tabii sahada bunun karşılığı oluyor. Köylerimizde beklenti büyük. Kastamonu geniş bir coğrafya. Türkiye’de hizmet etmesi en zor coğrafyalardan bir tanesi. Fakat sizlerin büyük kararlığı, hizmet etme gücü, AK Parti’nin iradesi birleştiğinde ortaya güzel şeyler çıktı, çıkmaya da devam edecek. Kastamonu’muz AK Parti döneminde büyük hizmetlere kavuştu. Son 20 yılda beklentilerimizin birçoğu hayata geçti. Her alanda büyük ilerlemeler kaydetti. AK Parti iktidara geldiğinde Kastamonu’da OSB yoktu. Sadece adı vardı. İlerlenemiyordu bir türlü. Fakat AK Parti’nin iktidara gelişi ile birlikte Kastamonu OSB meseleleri hızla bir şekilde çözülerek, hayata geçti. Sonrasında Tosya, Seydiler, Taşköprü OSB ile birlikte 4 tane OSB şu an Kastamonu’da harıl harıl üretiyor" ifadelerine yer verdi.

"4 OSB BÜYÜK ORANDA DOLDU"

Kastamonu'da artan ihrataca vurgu yapan Çelik; "Kastamonu’daki son dönem ihracat rakamlarına baktığımızda ülkemizin büyüyen ihracatına ciddi katkı verdiğini görüyoruz. 5 yıl öncesine gidelim; 5 yıl önce 90 milyon dolar civarında olan Kastamonu ihracatı geçen yıl 400 milyon dolar seviyelerine gelmişti. Dolayısıyla tüm bunlar Kastamonu’nun sanayide de güçlü altyapıya kavuşmakta olduğunu gösteriyor. Geleceğe dair beklentilerimizi ortaya koyarken, neredeydik, nereye geldik, şimdi neyi hedefliyoruz, bunları bilmemiz lazım. Vatandaşımıza da bunu en iyi şekilde anlatmamız lazım. Kastamonu’da şu anda nitelikli işgücü ihtiyacı var. Kastamonu’daki fabrikalara nitelikli işgücü yetiştirmemiz gerekiyor. Biz işsizliğin en az olduğu TR82 Bölgesi’ndeyiz. Bizim daha da ileriye bakmamız lazım, daha da geliştirmemiz lazım. Bunun için Kastamonu OSB’ye ek OSB’yi hayata geçirmek üzereyiz. Buradaki kamulaştırma işlemleri yarıya ulaştı. Kastamonu OSB’ye ek OSB’yi gerçekleştirme yönünde hızlı bir ilerleme kaydediyoruz. Bununla ilgili Sanayi Bakanımızla görüşmelerimiz oldu. O da bunu yakından takip ediyor. Bunu hızlı bir şekilde hayata geçirmemiz lazım. Çünkü 4 OSB’miz büyük oranda doldu. Merkezdeki ek OSB ile birlikte bir de Tosya’da ek OSB çalışmaları sürüyor. Bunları çok iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor. OSB dışında da Kastamonu’da çok ciddi iş alanları var. Kastamonu’da tekstil çok ilerlemiş seviyede. Tekstil fabrikalarımız var. Onlara yenilerin eklenebilmesi için bu ek OSB’lerinde hızlı bir şekilde hayata geçirmemiz gerekiyor” dedi.

“KASTAMONU’YA ÇOK CİDDİ BİR TURİST AKINI BEKLİYORUZ”

Turizm alanındaki çalışmalara da değinen Milletvekili Çelik; “Turizmde çok ciddi adımlar attık. Pınarbaşı-Azdavay bölgesi, kanyon bölgesi, oradaki altyapı, kanyon bölgesine gelen turistlerin rahatlığı için yolların yapımı, yürüyüş parkurlarının yapılması, günübirlik tesislerin hayata geçirilmesi, Cam Teras’ın yapılması gibi çalışmalar yaptık. Turizm ile ilgili de çok ciddi bir ivmeyi yakaladığımızı görüyoruz. Pandemi biraz hızımı kesti ama pandemi sonrasında yaşanan ekonomik türbülansın atlatılması ile birlikte Kastamonu’ya çok ciddi bir turist akını bekliyoruz. Buna dönükte hazırlıklarımızın olması lazım. Altyapıyı belli bir aşamaya getirmiş, artık turisti kazandıracak adımlar atmamız lazım. Bununla ilgili KUZKA ciddi çalışmalar yapıyor. KUZKA ve İl Özel İdaresi işbirliği yapılabilir. Bu işbirliğiyle güzel projeler ortaya konulabilir. Bu altyapıyı tanıtmamız lazım. İçinde yaşadığımız şehrin farkında olmamız lazım. Kastamonu’nun diğer illerden farkı büyük. Doğası, tarihi, insanı… Biz kendi değerlerimizin farkında olmalıyız ve bu değerleri Türkiye’ye hatta dünyaya tanıtmalıyız. Geçtiğimiz dönemde Türk Dünyası Kültür Başkenti oluşumuz, bunlardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

“İNEBOLU YOLUNU MUTLAKA BİTİRMEMİZ GEREKİYOR”

Kastamonu adına ulaşımda ciddi mesafe kat edildiğini söyleyen Milletvekili Çelik; “Bölünmüş yollarımızı 7 katına çıkardık. Tünel uzunluklarımızı güzel bir seviyeye çıkardık. Devam eden projelerimiz var. İnebolu yolunu da mutlaka bitirmemiz gerekiyor. Pandemi şartlarından dolayı biraz bir gecikme yaşandı ama inşallah buradaki çalışma hızlanır ve projede biter. Çünkü Kastamonu’nun önünü açacak projelerden bir tanesi bu. 14 Mayıs’taki seçimlerde Kastamonu insanı yapılan bu hizmetlerin karşılığını, her seçimde olduğu gibi Cumhurbaşkanımıza ve partimize büyük destek vererek taçlandıracaktır. Buna inanıyorum. Sizlerde hizmet için büyük gayret içindesiniz” diyerek teşekkürlerini sundu.

“MİLLETVEKİLİ ADAYLARIMIZA BÜYÜK BİR TEVECCÜH GÖRÜYORUZ”

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Türkiye’nin en önemli seçimlerinden birinin arifesinde olduklarını vurgulayarak; “Türkiye geleceği seçiminin çok az zaman kaldı. Teşkilatlarımızla beraber daha da hızlanarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 3 tane kıymetli adayımız var. Hedefimiz 3-0. Bu hedefimizi teşkilatlar olarak inanarak söyledik. Tüm kademelerimizle sahadayız. Sürekli vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Sahada Cumhurbaşkanımıza ve milletvekili adaylarımıza büyük bir teveccüh görüyoruz. 2018’de aldığımız oydan çok daha fazla oy olarak Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği Kastamonu’dan vereceğiz. Milletvekillerimizle de en fazla oyu alacağız. Biz milletimizin ferasetine, kararına her zaman olduğu gibi saygılıyız. Onların vereceği karar en doğru karardır. Çünkü; Cumhur İttifakı içinde yer alan partilerin tek hedefi Türkiye’nin daha ileriye gitmesi, Türkiye’nin güçlenmesi, Türkiye’nin büyümesi, Türkiye’nin birlik ve beraberliğin korunması, Türkiye için var gücü ile mücadele etmesi, yeni kazanımlar elde etmesi, elde edilen kazanımların daha ileriye taşınmasıdır. Bu ittifak kapalı kapılar arkasında, değişik kirli oyunlarla kurulmuş bir ittifak değil. Bu ittifakın temelleri 15 Temmuz’da meydanlarda yazıldı. Karşı ittifak 6’lı olarak başladı, sonra sağına HDP yerleşti, soluna FETÖ yerleşti. Masanın etrafında dönen ABD, İsrail, Avrupa ülkeleri, terör sevicileri birlikte oldular. Üst akılla birlikte hareket ediyorlar. En son Meral Akşener masadan ayrıldıktan sonra, onun efendileri tekrar oturması için talimatı verdi ve o da gereğini yaptı" ifadelerini kullandı.

"TEK HEDEFLERİ BU"

Açıklamalarına devam eden Ünlü; "Bu zorlu süreçte onların tek hedefi var. Türkiye’nin bütün kazanımlarının yok edilmesi, Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin sarsılması, Cumhur İttifakı’nın ortadan kaldırılması, dünya lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhurbaşkanlığından gitmesi, AK Parti’nin seçimi kaybetmesi. Tek hedefleri bu. Bunu söyleyen sadece CHP değil. Bunu söyleyen dağdaki terör elebaşları, okyanus ötesindeki terörist başı, ABD, Avrupa. Yani Türkiye’nin ilerlemesini, güçlenmesini ve büyümesini istemeyenler. Biz 21 yıldır çok büyük hizmetler yaptık. Gerek ülkemizde, gerek Kastamonu’da. Türkiye’nin yaptığı Güneş Enerji Santrali, Avrupa’nın en büyük Güneş Enerji Santrali. Bugün Zigana Tüneli’ni açıyoruz. Bu tünel Avrupa’da 1’inci, dünyada 3’üncü. Her gün yeni bir kazanım elde eden bir Türkiye’nin tabii ki önünü kesmek isteyecekler. Tabii ki Türkiye’yi durdurmak isteyecekler. Fakat inanıyoruz ki, aziz Türki Milleti buna fırsat vermeyecektir” şeklinde konuştu.

“EN FAZLA PROJEYİ, YATIRIMI ALAN İL KASTAMONU”

CHP’nin mitinglerine de değinen Ünlü; “CHP mitinglerinde terör örgütlerin paçavraları dalgalanıyor. Öcalan’ın destekleri yankılanıyor. Bunlar bizim için acı şeyler. Bunlar bizim görmek istemediğimiz, duymak istemediğimiz şeyler. Fakat bunlar kol kola girmiş gidiyorlar. Bir taraftan Pervin Buldan, Mithat Sancar; ‘Kılıçdaroğlu ile hedeflerimiz örtüşüyor, aynı çizgide buluştuk’ diyorlar. Terörist elebaşlarından Bese Hozat, Sabri Ok ise; ‘Kılıçdaroğlu’na oy verin, yoksa bir bu ülkede iç savaş çıkartırız’ diyorlar. Geldiğimiz noktada terör örgütleri sahada Kılıçdaroğlu, propagandası yapıyorlar. Türkiye düşmanları bugün karşımızdaki ittifakın kazanmasıyla ilgili her türlü yolu deniyorlar. Türkiye Yüzyılı’nın önünün açılacağı bu seçimde geleceğimizin seçiminde bunlara fırsat vermeyeceğiz. ‘Ankara yenilecek, Kürdistan özgürleşecek’ diyorlar. Bu söylemleri vatanını seven milletimiz duyuyor. Gereken cevabı 14 Mayıs’ta verecekler. Cumhurbaşkanımız gece gündüz açılış yapıyor. Kastamonu’da da birçok yatırımı hayata geçirdik, bu zorlu dönemlerde. Pandemi geçirdik, sel felaketi geçirdik, deprem geçirdik. Dünyada ekonomik krizlerin olduğu dönemlerde, geçen sadece Özel İdaremize 20 milyon TL ek bütçe aldık. Bütün kurumlarımızdaki ekipmanlarımızı yeniledik. Kurumlarımızın yatırımları devam ediyor. En fazla projeyi, yatırımı alan il Kastamonu. Türkiye’de de birçok proje hayata geçiriliyor. Kastamonu’da bundan çok fazla faydalanıyor. Biz Kastamonu için mücadele ederek bu yatırımları gerçekleştirdik. Birçok mücadele ettik. Selin yaraları sarılmış durumda. 100’den fazla köprümüz yok olmuştu. Birçoğunu yeniledik. Az bir köprümüz kaldı. Köy yollarımız ve köylerimizle ilgili çalışmalarımız hızlandı. Daha da hızlanacak. Bütün okullarımızı yeniledik. Bütün kamu binalarını yeniledik. Birçok alanda yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Böylesine kritik ve dünyanın sıkıntıdan geçtiği bu dönemde hem sel ile mücadele edeceğiz, hem depremle mücadele edeceğiz, hem terörle mücadele edeceğiz, hem dünyadaki ekonomik krizle mücadele edeceğiz. Bugün itibariyle enflasyon düşüşe geçti, daha düşecek. Bir tarafta dünyayı kıskandıracak eserlerin açılışların yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var, bir tarafta soğan ile milletin karşısına çıkan Cumhurbaşkanı adayı var. Bizim vizyonumuzla, onların vizyonunu milletimiz görüyor” ifadelerini kullandı.

“HES PATLAMADI, BALTACI PATLADI”

CHP Milletvekili Hasan Baltacı’yı da eleştiren Doğan Ünlü; “5 yıla yaklaştı. Kastamonu için bir hayrının dokunduğunu görmedik. Kastamonu için olumlu bir adım attığını görmedik. Kastamonu için bir çivi çaktığını görmedik. Biz Hasan Baltacı’da şunu gördük. Aynı Kılıçdaroğlu gibi, yapılan hizmetleri karalamak, kötülemek, onlara iftira atmak, algı oluşturmak. Bunu her alanda gördük. Selde ‘HES patladı’ dedi, kaos çıkarmak istedi. Sonunda ne oldu? HES patlamadı, Baltacı patladı. Ankara’da HDP ile birlikte hareket etti. Onlarla birlikte sürekli aynı oyu kullandı. HDP ile birlikte hareket ettiğini de Kastamonu’da anlatmadı. Türkiye’nin menfaatine olan konulara karşı çıktığını söylemedi. Onu açıklamıyor. Bunların el attığı işten de hayır çıkmaz. Milletle ilgili bir dertleri yok. Kastamonu ile ilgili bir dertleri yok. Aday adaylık süreçlerinde 3 tane adayı zor buldular. Hatta bir tanesini zorla aday ettikleri söyleniyor. Ayrıca adayları Hasan Baltacı Kastamonulu değil, 3’üncü sıra adayları Ziver Kaplan, Kastamonulu değil. Demek ki, Kastamonu’dan bir ilgi yok CHP’ye. 2’nci sıra adayları Kadir Yalçın’da zaten CHP’li değil Saadet Partisi’nin adayı olarak girdi. Onunda araya girmesi talihsizlik olmuş. Oraya da Kastamonulu olmayan birini bulurlardı. Bizim adaylarımıza laf söylemeye çalışıyorlar. Oturup bir aynaya bakın. Kim kiminle yürüyor? Hikmet Erbilgin; bir otur 1’inci sıra adayın kime hizmet eder, kimle hareket eder, bu memlekete ne faydası oldu? Bizim adaylarımızı sorgulamaya, yargılamaya kalkıyor. Sen bizim adaylarımızı sorgulayacak en son kişisin” şeklinde konuştu.

“BURASI ŞEHİTLER DİYARI HASAN BALTACI, BURASI KASTAMONU HİKMET ERBİLGİN”

CHP’nin “Sana Söz” sloganına da değinen Ünlü; “FETÖ’ye ‘Sana söz’ diyorlar, HDP’ye ‘Sana söz’ diyorlar, ABD’ye, Avrupa’ya ‘Sana söz’ diyorlar. Çünkü onların dostları. Fakat Kastamonu halkı bu seçimde onlara öyle bir cevap verecek ki, öyle bir tokat atacak ki, bunlar artık konuşamayacak hale gelecekler. ‘Selahattin Demirtaş teröristtir’ yazısı ilimizin değişik noktalarında asılmış durumda. İlçelerde de asılmış durumda. Bu Pazar günü Hasan Baltacı ve Hikmet Erbilgin, Devrekani’ye gidiyor ve orada ‘Selahattin Demirtaş teröristtir’ yazısını görüyorlar. Bu pankarttan rahatsız olan bu zatlar resmi makamları arıyorlar. Bu pankartın kaldırılmasını istiyorlar. Sonrasında seçim kuruluna dilekçe veriyorlar. CHP Devrekani İlçe Başkanı dilekçe veriyor. Ben Devrekani’de bunlar dışında bu pankarttan rahatsız olan birisi olduğunu düşünmüyorum. Bu pankarttan rahatsız olan bu CHP aveneleri seçim kuruluna dilekçe vererek, kaldırılmasını istiyorlar. Teröre ve terör sevicilere her zaman karşı olduk, olmaya devam edeceğiz. Burası Şehitler Diyarı Hasan Baltacı. Burası Kastamonu Hikmet Erbilgin. Biz şehitlerimizin kemiklerini sızlatamayız. Açıktan çıkıp söyleyin, böyle alttan gitmeye gerek yok. Açıktan söyleyin ‘Biz Selahattin Demirtaş’ı çok seviyoruz, terörist değildir.’ Genel Başkanınız zaten söylüyor. Sizde açıktan söyleyin. Biz milletimizle yol yürümeye devam edeceğiz. 14 Mayıs’ta AK Parti kazanacak. 14 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan kazanacak. 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı kazanacak. Kaybedenler terörle birlikte hareket edenler olacak” dedi.
 

Bakmadan Geçme