AK Parti, Küre'de Seçim Bürosunu Açtı

Küre AK Parti Seçim Bürosu açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Yusuf Çemçem’in sunuculuğu ve organizasyonunda yapılan açılış törenine AK Parti Milletvekili Halil Uluay, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, Önceki Dönem Kastamonu AK Parti İl Başkanı, Kastamonu Merkez İl Genel Meclisi Üyeliği Adayı Doğan Ünlü, Küre Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Turan, Memur-Sen İl Başkanı İrfan Bakır ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Küre Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Turan; “Bu ortamı, bu coşkuyu, bu sevdayı, bu gönül birliğini görünce diyorum ki iyi ki Ak Partiliyim, iyi ki Küreliyim, iyi ki bu sevdaya baş koymuşum. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için ilçemizde AK Parti adına Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi için seçim startını resmileştiriyoruz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. 18 yaşında Hollanda’ya ekmek davası için gittim ve 30 yıl gurbette yaşam savaşı verdim.30 yıl boyunca vatan toprağı, al bayrak ve ezan hasreti ile yaşadım. 2014 yılında ülkeme döndüğümde ufak tefek işler yaptım ama gönlüm hep Küremde, ana baba ocağımda idi. Küre için yapabileceğim bir şeyler olmalı dedik ve Belediye Başkanlığı adaylığı için cumhur ittifakımızın ortağı olan MHP’ye başvurduk o gün için o parti başka bir dava arkadaşımızı aday seçti biz olmadık. Ancak Kıymetli hazirun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği dizelerde; ‘Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır… Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır, gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır’ dediği gibi Yüce Rabbim gönlümüzdeki sevdayı, dileğimizi, duamızı gördü ve bana AK Parti Küre İlçe Belediye Başkanı adaylığını nasip etti. 31 Mart 2019 Mahalli idareler Seçimlerinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri, siz kıymetli halkımızın helal oyları ve Yüce Rabbimin takdiri ile Küre Belediye Başkanlığına seçildim. ‘Tohum saç bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan koşmana bak sen!  Çatlarsan doğuran kısrak utansın!’ Kıymetli hazirun biz beş yıl boyunca tohumu saçtık, meyvelerini topluyoruz. Meyve veren ağaç taşlanır bizde 5 yıl boyunca çeşitli nedenler taşlandık, Fakat Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki devletimizin ve AK Partimizin gücü ve desteği, yüce gönüllü halkımızın arkamızda durması ve Rabbimin yardımıyla bizler her türlü engeli aştık. Çünkü biz inanıyoruz ki bu güzel ilçeye bu güzel insanlara bu kadim şehre hizmet etmek en ulvi görevdir.. Rabbim bize lütfetti ve yol arkadaşlarımla birlikte 5 yıl boyunca güzel ilçeme, bitmeyen sevdam, dinmeyen özlemim olan Küre’me hizmet ettik, Belediye Başkanlığı yaptık. Bizler koltuk sevdalısı değiliz hiçte olmadık. Tek derdimiz, tek gayemiz, tek düşümüz, tek rüyamız Küre oldu. Küre için çakacağımız tek bir çivi, Küre için tek döşeyeceğimiz tek bir taş bizim için en büyük gaye en büyük amaçtır. Tüm gayemiz, amacımız Hak yolunda halka hizmet etmektir” dedi.

‘Herkesler İçin Hizmet Diyerek Hiç Durmadan Çalıştık’

Açıklamalarına devam eden Turan; “Şimdi birileri çıkmış ‘Başkan hiçbir şey yapmadı. Küre’ye bir şey katmadı. Küre’ye ne yaptı?’ diye konuşuyor. Bunu diyebilenlerin belli ki kalp gözü de, gönül gözü de gerçek gözü de kapalı. 5 yıl boyunca çalmadan çırpmadan, sağa sola sapmadan, önce şahsım değil önce ilçem, kimseler değil herkesler için hizmet diyerek hiç durmadan çalıştık.  Hiç mi etrafınıza bakmaz hiç mi düşünmezsiniz. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki bu ilçenin musluklarından tankerle taşınan sular aktı, bu güzide halka bu sular içirildi. Biz bunu halkımıza reva görmedik. İşte bu noktada AK Parti iktidarının gücünü göstererek devletimizin desteği ile Bürüm-İmralı hattı üzerinden kaynak suyunu ilçemize kazandırdık. Hiç biriniz gidip bu su yolunu bir kere gördünüz mü şimdi burada durup ne yaptı demek çok kolay. Dağları deldik Ferhat misali, orman yolları açtık kilometrelerce, su hattı döşedik metrelerce. Yaşadınız mı biz geldiğimizden beri bir gün su sıkıntısı, gördünüz mü tankerle su naklini yaptığımızı. ‘Hiçbir şey yapmadı’ diyenlere soruyorum elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin geldiğimiz günden beri nelerle mücadele ettik hiç mi düşünmezsiniz. İki yıl boyunca pandemi mücadelesi verdik. Kimselerin evden çıkamadığı zamanlarda biz hep sahalardaydık, halkımız mağdur olmasın diye ben ve ekibim gece gündüz mücadele verdik. İki yıl üst üste sel felaketi yaşadı bu ilçe. Biz yaptık sel aldı, biz yaptık heyelan götürdü. Bizim hiç şikayetimiz yok, Allah’tan gelen baş göz üstünedir. Rabbim sağlık verir, sizlerde yine teveccüh gösterir bizi yeniden seçerseniz yine yaparız yine yaparız.  2019’daki seçim sloganımız olan ‘Küre’yi uçuracağız’ deyimini ağızlarınıza türkü yapıp dalga geçer olmuş bir grup. Uçmak deyince kanatlanmak olarak anlamazdınızsa at gözlüklerinizi çıkarıp bir etrafınıza bakmanız yeterlidir bunu anlamak için. Bu ilçede kapalı spor salonu 20 yıldır ağızlara sakız olmuşken şimdi ilçe de iki tane kapalı spor salonu yapılmışsa,  ilçeye bir devlet hastanesi kazandırılmışsa, derme çatma bir halı sahada oynamak yerine kapalı bir halı sahaya sahip olunmuşsa, ikinci bir toplu konut projesine sahip olunmuşsa, üçüncü etap TOKİ için yer talep edilmişse ve bu güzel ilçe için hayali bile çok uzak olan doğalgaz gelmişse ve hem de bütün bunlar tüm olumsuzluklara karşın yürümüşse ve sizler hala bu ilçede bizim çalışmadığımızı düşünüyorsanız bence aklınızı ve kalbinizi yoklayın derim” ifadelerini kullandı. 

‘Bizim İşimiz Gücümüz Küre Halkına Hizmettir’

Salih Turan son olarak; “Şahsım adına sorun yaratan, ekmekle oynayan vs. bir takım söylemler çıkarılmakta kimi kesimlerce. Hayatta yol çizgim ‘Yaratılanı severiz Yaratandan ötürü’ olmuştur tüm ömrümce. Görev yaptığım 5 yıl boyunca şahsi hiçbir kimseye ne kinim ne sorunum ne davam olmuştur. Ancak tek derdim, tek gayem, en büyük özlemim olan Küre’me ve ilçe halkıma, ekmeğini yediğim belediyeme ve birlikte görev yaptığım ve ailem dediğim ekibime zarar verecek her şeyle herkesle mücadele ettim ederim. Rızkı veren Allah’tır buna inanır bunu söylerim bu anlamda kimsenin ekmeğiyle oynamadım oynamam. Herkes çoluk çocuk sahibidir herkes akşam evine ekmek götürecektir. Asla bu vebale girmedim girmem.  Birde şimdi; kendisinin 15 yıldır siyasetçi olduğunu iddia eden birileri çıkmış mevcut Belediye Başkanı proje üretemedi diyormuş, ben şimdi o arkadaşa soruyorum sen onca yıl İl Genel Meclisi kürsüsüne çıkıp memleketin için hangi projeyi üretip sundun da halkımın karşısına çıkmışta konuşuyorsun. Aynı arkadaşa kısa bir cevabım daha var, o hiç merak etmesin kendime reva görmediğim suyu, havayı kısacası Cennet Küre’mi sizlere asla reva görmem. Yaptığımız projeler ve hizmetler bunun en büyük teminatıdır. Son söz olarak söylemek isterim ki; biz kavga için, sorun çıkarmak için gelmedik, bizim işimiz gücümüz Küre halkına hizmettir, bizim yerimiz halkımızın gönlüdür, eminim ki Yüce gönüllü Küre halkı bizi anlamış, bizi çözmüş bizim tek gayemizin Küre olduğuna inanmıştır” şeklinde konuştu. 

‘Küre Her Şeyin En İyisini Hak Ediyor’

Açılışta katılımcılara hitap eden AK Parti İGM Üyesi Adayı Doğan Ünlü; “Biz 2019 seçiminde Küre’ye geldiğimizde hiçbir şey yoktu. 2019’dan önceki dönemlerde Küre’mizde birçok eksik vardı, belediyecilik anlamında yapılan hiçbir şey yoktu. 2019’dan sonra pandemiyi yaşadık, sel afetini yaşadık, dünyada birçok krizi yaşadık. 2019’da bu meydanlarda Küre için ne söz verdiysek yaptık. Bir tane dikili ağacı olmayanlar Küre adına konuşuyorlar. Öyle konuşması kolay. Küreli hemşehrilerimize doğalgaz annelerinin ak sütü gibi helal olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla beraber, Bakanımız, milletvekillerimizle birlikte Küre’mize doğalgazı kazandırdık. 2’nci etap TOKİ konutları yapımına başlandı. Devlet Hastanemiz çalışmaya başladı. 2019’da kadınlarımız bizden istihdam alanı istediler. Bizde söz verdik. Tekstili hayata geçirdik. Kapalı Spor Salonu yoktu. 2 tane Kapalı Spor Salonu yaptık. Genç kardeşlerimizi sporla buluşturduk. Dere ıslahını Sayın Bakanımızın talimatlarıyla gerçekleştirdik. En büyük arzumuz Küre’yi turizmde en önde gelen merkezlerden biri haline getirmek. Ersizlerdere Tabiat Parkı’nda daha çok turisti çekecek bir tesisi oluşturmayı planlıyoruz. 2019’da göreve geldiğimizde belediyemizin araç, ekipman parkı çok zayıftı, 9-10 tane yeni araç sağladık. İl Özel İdaremize de araç ekipman sağladık, KÖYDES’imize de sağladık. Sel afetinde çok zorluklar çektik. Devletimiz milyonlarca para harcadı. Çünkü biz Küre halkına değer veriyoruz. Birçok köyde yolumuz gitmişti. Dünyanın zorluklar içinden geçtiği bir dönemde hepsinin yaralarını sardık. Bizim işimiz hizmet. Bizim işimiz Küre. Başkaları gibi laf atmak yerine bizim işimiz hizmet üretmek. Belediye Başkanımız gecesini gündüzüne kattı, Küre’mize hizmet etmek gayretinde bulundu. Milletvekillerimizle, Tarım ve Orman Bakanımızla birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Küre’ye hizmet yolunda durmaksızın devam edeceğiz. Küre için elimizden gelen ne varsa, yerine getirmek için hep beraber çalışacağız. Ben Küre halkının ferasetine güveniyorum. Görüyoruz CHP’nin aldığı belediyelerde maaşları ödeyemez durumdalar. Cide’de son derece modern bir hastane yaptık. Cide Belediyesi 100 metre yolunu yapamadı. Kanalizasyonunu yapamadı, suyunu getiremedi. Çöp deryası şehri sarmış durumda, işçilerin maaşlarını ödeyemiyorlar. Sonra gelip Küre’de konuşuyorlar, bir gidip aynaya bakın. Rezillik diz boyu, çöp, çukur, çamur. CHP zihniyetinin en iyi becerdikleri başka şey, bu Türkiye düşmanlarıyla demleniyorlar, HDP ile kol kola gezip, utanmadan ‘Biz siyaset yapıyoruz’ diyorlar. Bunların en iyi yaptığı şey, Türkiye düşmanı olan şer odaklarıyla beraber hareket etmek. Küre gibi dertleri olmaz, bunların memleket sevdası olmaz. Biz Küre’yi seviyoruz. Küre her şeyin en iyisini hak ediyor. Küre ile ilgili hayallerimiz, projelerimiz, geleceğe dönük birçok yapacağımız iş var. 5 yıl boyunca Belediye Başkanımız bayrağı aldı, buraya kadar güzel bir şekilde getirdi. Biz Belediye Başkanımızın yanındayız, Küre’nin yanındayız” ifadelerini kullandı. 

‘DEM’in Kuklasını Haline Gelmiş CHP Var’

AK Parti Milletvekili Halil Uluay ise; “Meclis’te ‘DEM’ dediğimiz sık sık isim değiştiren, kökeni, kimleri desteklerini, hani mihraklara hizmet ettiğini gayet iyi biliyorsunuz. Birde bu DEM’in kuklasını haline gelmiş CHP var. Bunu çok rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Meclis’te herhangi bir oylama yapılacaksa, CHP, DEM’in karar vericilerin gözünün içine bakıyor. Geçtiğimiz dönemlerde bir tezkere oylaması yapıldı. CHP’nin içinde vatansever vekiller var, ‘Biz bu tezkereye kınamayla ilgili imza atacağız’ dediler. DEM ‘İmza atamazsınız’ dedi, itiş, kakış imza atamadılar. DEM ne derse, onu yapmakla mükellef bir CHP var. Kastamonu için de aynı şey geçerli. Bizim bir dünya CHP’li komşularımız vardı. Şu an ellerinden giden bir partileri var. Ellerinden partilerini kaçırmak üzereler. Birileri geldi, Kastamonu CHP’sini ellerinden aldı gidiyorlar. Pandemi dönemini yaşadık. Üretim yapılamadığı bir dönemdi. Pandemiyi atlattık, Kastamonu’da sel afeti yaşadık. Çok ciddi masraflar yapmak zorunda kaldık. Bunu atlatmaya çalışırken, depremle karşılaştık. Biz burayı çok kısa sürede ayağa kaldırdık. Bir yılda konutların büyük bir kısmını yaptık. Buralara yapılacak hizmetler biraz kısıldı ama kesilmedi. Başka bir ülkede olsaydı, sadece deprem bölgesine yatırım yaparlardı. Depremin 1’inci yılında uluslararası gözlemciler ağzı açık kaldı. Biz bu şartlar altında hizmet etmeye çalışıyoruz. Yetki verdiğiniz sürece de hizmet etmeye devam edeceğiz. Hizmetlerimizi takdir edeceğinizi düşünüyoruz. Eksiklerimizi görüp, gideriyoruz. Şu anda emeklilikle ilgili sıkıntımız var. Bu sıkıntıda giderilecektir. Bazı düzenlemeler hükümetin gündemindedir. Dünyada ayakta durabilmeniz için silah üretiminiz olması lazım. Her alanda silah üretimi yaptık. Ekonomik kalkınmada peşi sıra gelecek. Devlet vatandaşların pahalılık karşısında ezilmesini engellemek için her türlü tedbirleri aldı. Bu kadar sıkıntıları rağmen Küre’de doğalgaz yatırımı yapılıyorsa, bu büyük bir nimettir. 31 Mart akşamı Küre’de AK Parti destanı yazılacağından hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri tanıtıldı. Seçim Bürosu açılışı kurdelesi de katılımcı protokol tarafından kesildi. Katılımcılara etli pilav, ayran ve Devrekani’nin meşhur tatlısı Cırık ikram edildi. 

Seçim Bürosu açılışı sonrasında da AK Parti Milletvekili Halil Uluay, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar, Kastamonu Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Doğan Ünlü, Küre Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Salih Turan ve diğer katılımcılar tarafından Küre Devlet Hastanesi ziyareti gerçekleştirildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme