Sempozyuma Gelen Rektörden Topal'a Ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi himayelerinde düzenlenen '4 Şehir 4 Mekân 4 Âkif' sempozyumunun dördüncü oturumu, Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi himayelerinde düzenlenen '4 Şehir 4 Mekn 4 kif' sempozyumunun dördüncü oturumuna katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ı makamında ziyaret etti.
Üniversite ev sahipliğinde, 'Mehmet kif Ersoy'da Cesaret ve Kastamonu Günleri' başlığıyla gerçekleştirilen program kapsamında bir araya gelen iki rektör, sempozyum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Görüşmede, Mehmet kif Ersoy'un Kastamonu'daki faaliyetlerinin ve Millî Mücadele dönemindeki rolünün akademik çalışmalarla ele alınmasının önemi üzerinde duruldu.
Ziyarette ayrıca iki üniversite arasındaki akademik iş birliği imknları da ele alındı. Sosyal bilimler başta olmak üzere farklı alanlarda gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar, bilimsel etkinlikler ve proje iş birliklerine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Kurumlar arası iletişimin sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi konusunda karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, nazik ziyaretleri dolayısıyla Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'a teşekkür etti. Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise misafirperverlikleri ve ev sahipliği için Rektör Topal'a teşekkürlerini iletti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile Proje Koordinatörü Gazi Doğan da yer aldı.