Asgari Ücrette Gözler O Tarihte

Asgari ücret tespit çalışmaları sürüyor. Milyonlarca kişiyi etkileyecek asgari ücret ne zaman açıklanacak? AK Parti Grup Başkavekili Akbaşoğlu beklentisini paylaştı.

Asgari ücret tespit çalışmaları sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin açıklanacağı tarihle ilgili beklentisini paylaştı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu hafta içinde toplanacak. Toplantıda rakamlar üzerinden müzakereler yapılacak. Müzakereler sonrası asgari ücret belirlenecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le durum değerlendirmesi yapacak. 

‘Ezdirmedik Ezdirmeyeceğiz’

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni asgari ücretin 29 Aralık 2023 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İşçi ve işveren sendikaları asgari ücreti belirleme noktasında anlaşma unsurları olarak karşımıza çıkıyor. Cuma gününe kadar belli olacaktır. Asgari ücrette hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz.”
 

Bakmadan Geçme