Aydın'dan Babaş'a Cevap: 'Biz Kimseye İftira Atmayız'

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın'ın AK Parti Adayı Tahsin Babaş hakkında yaptığı 'imar yolsuzluğu yaparak rüşvet aldı' açıklamasının yankıları hem il hem de ülke içinde devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, AK Parti Adayı Tahsin Babaş hakkında geçtiğimiz günlerde açıkladığı 90 daireye karşılık 290 daire verme karşılığında para talep etme iddiasıyla ilgili yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu vurgulayarak iftira attığını iddia edenlere adliyeyi işaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın’ın AK Parti Adayı Tahsin Babaş hakkında yaptığı ‘imar yolsuzluğu yaparak rüşvet aldı’ açıklamasının yankıları hem il içinde hem de ülke içinde devam ediyor. Yüksel Aydın, belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaştığı önemli bilgilere AK Parti Adayı Tahsin Babaş’ın yaptığı yalan, iftira, sahte belge şeklinde açıklamalarda bulunmasına aynı sertlikte cevap verdi. 

‘Madem Yalan da Neden İfade Verdin?’

2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Tahsin Babaş’ın belediyede bıraktığı enkazı kaldırmak için çok uğraştıklarını kaydeden Yüksel Aydın: “Şimdi beyefendi çıkmış bizim belgeleri ile sunduğumuz açıklamalarımıza yalan, yanlış iftira diyor. Belgelerin sahte olduğunu ifade ediyor. Sanki biz senin kadar neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyoruz. Tahsin Babaş 90 daireyi, 290 daireyi yapma sözü verip 2 milyon 500 bin TL para istemişsin. 1 milyon lirasını da nakit alırım demişsin. Bu dosya mahkemede. Dönemin belediye çalışanı da olayı doğrular şekilde ifade vermiş. Konuyu avukatlarımız yakından takip ediyor. Madem yalan da neden ifade verdin? Madem iftira atıyoruz da neden çıkıp tek kelime edemedin? İnsanın yalan söylerken yüzü kızarır ama sende kızaracak yüz de kalmamış. Oğlunla birlikte kaymağı iyi yemişsin, şimdi çıkmış bize iftiracı diyorsun. Senin bu memlekette gezmeye yüzün dahi olmamalı. Arsız hırsız ev sahibini bastırır misali sen de arsızlığını, hırsızlığını bastırmak için bize dil uzatıyorsun. Dürüstlükten, ahlaktan bahsediyorsun. O kadar dürüst isen çık bu halktan, bu milletten, bu Kastamonu’dan özür dile. Biz kimseye iftira atmayız. Sadece gerçekleri söyleriz. Sen her ne kadar gerçekleri kabul etmek istemesen de. Sayın savcılarımız, hakimlerimiz süreci hızlandırdığında, gerçekler ortaya çıktığında acaba ne diyeceksin?” dedi.

‘Senin Yaptıklarını Anlatmaya Devam Edeceğiz’

Aydın son olarak; “Sayın Babaş benim için Kastamonu’nun geçmiş 5 yılını kararttığımı, gelecek 5 yılını da karartmak istediğimi iddia ediyor. Bu aziz şehrin geleceğini kim kararttı acaba? Kendisini hiç aynaya dönüp bakıyor mu? Bu şehirde bu kadar sorun varsa bunların başlıca sorumlusu ve müsebbibi sensin. Sen bu şehre ihanet etmiş birisisin. Birçok defa söylediğimiz gibi biz belediyeyi devraldığımızda ilk 2 yıl senin bıraktığın enkazı kaldırmak için uğraştık. Senin yaptığın kötülüklerin izini silmeye çalıştık. Yaptığın kötü uygulamaları çözmek için uğraştık. Esnaflarımıza taktığın, ödemediğin borçlarla uğraştık. Kanunsuz bir şekilde her gelene söz verdiğin özellikle imar ile ilgili sorunları çözmek için uğraştık. Senin kararttığın bu şehrin geleceğini kurtarmak için uğraştık. Sen bizi ihanetle suçlayacak en son kişisin. Biz senin gibi haramzadelik yapmadık. Senin yaptıklarını anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme