Belediye Başkan Adayı Baltacı: 'Kastamonu'nun Kaderini Değiştireceğiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Beyçelebi Mahallesi'nde mahalle buluşması gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, Beyçelebi’de düzenlenen mahalle buluşmasında açıklamalarda bulundu. Kastamonu Belediyesi eski başkanlarından Faruk Nuhoğlu’nun adının verildiği çeşmenin önünde gerçekleşen mahalle buluşmasında konuşmasına Nuhoğlu’nu anarak başlayan Karabacak, “30 yıl önce Gürleyik’ten çıkardığı temiz içme suyunu ekibiyle birlikte şehrin hizmetine sunmuş, mahallerimizi parkeyle tanıştırmış, halkçı belediyeciliğin en iyi örneklerini sergilemiş başkanımızı rahmetle anıyorum. Mekânı cennet olsun” dedi.

‘Söz Veriyorum Bu Takım Hep Sizin İçin Sahada Olacak’

Kastamonululardan vicdanlarının sesine kulak verip oylarını kullanmalarını isteyen CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak; “Bu şehir 1 Nisan sabahı ışıl ışıl mutlu bir güne mi uyansın, yoksa böyle gelmiş böyle devam mı etsin karar vereceğiz. 10 yıldır Biz Kastamonululara ait olan arsalara kimler üç beş paraya çökmüş açıklayıp, sizin adınıza hesap mı soralım, yoksa yaptıkları yanlarına kar mı kalsın karar vereceğiz. Sizden vicdanınızın sesine kulak verip oyunuzu öyle kullanmanızı istiyorum. İşsiz evlatlarımız için oyunuzu kullanın. 10 saat 12 saat çalışıp eve eli boş dönmek zorunda kalan eşleriniz için oyunuzu kullanın. Karabük senin, Ankara benim hastane hastane gezdirmek zorunda kaldığımız analarımız, babalarımız için oyunuzu kullanın. 10 bin lira emekli maaşınız elektriğe, suya, doğalgaza ancak yettiği için harçlık veremediğiniz torunlarınız için oyunuzu kullanın. Bizim Hasan için oyunuzu kullanın. Bu meydandan görüyor ve anlıyorum ki karar çoktan verilmiş. Meydanların dili adalet diyor, huzur diyor, erdem diyor.  Meydanların dili Bizim Hasan diyor. Şimdi size soruyorum Bizim Hasan’ı belediye başkanı yapacak mıyız? İşte bu meydanda yankılanan ses, Kadim Kastamonu’nun vicdanının sesidir. Milletin sesidir. Kastamonu’muzun yürekli insanları; Biz özü de sözü de bir Belediye Başkan Adayımız evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Hasan Baltacı’yla, hamiyetli ve erdemli belediye meclis üyesi adaylarımızla bir takım olarak bu şehri ileriye taşımaya hazırız, kararlıyız. Birlikte başaracağız. Bu takım hep sizin için koşacak, hep sizin için mücadele edecek, hep sizin için sahada olacak. Söz veriyorum. Bu duygularla evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Hasan Baltacı’yı, bizim hasanı ve pırıl pırıl tertemiz belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi adaylarımızı size emanet, sizin vicdanınıza emanet ediyorum” dedi. 

‘Kastamonulular Vicdanlıdır, Adaletlidir’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Serkan Yılmaz ise bu seçimlerin bir vicdan ve ahlak seçimi olduğunu hatırlattı.  Serkan Yılmaz; “Belediye kaynaklarını yağmalayanlarla, bu şehrin kaynaklarını bu şehir için harcamaya söz verenlerin seçimi olacak. Kendi çocuklarını, eş, dost yandaşlarından başkalarını düşünmeyenlerle, Kastamonu’yu dilinden düşürmeyenlerin seçimi olacak. Kastamonu Belediyesi birilerinin çiftliğiymiş gibi yönetilmeye devam mı etsin yoksa halkın belediyesi olarak ayrım gözetmeksizin her vatandaşa hizmet mi götürsün bir seçim yapacağız. Kastamonulular vicdanlıdır, Kastamonulular adaletlidir. Kastamonulular 31 Mart’ta en doğru kararı verecektir. Ben buna yürekten inanıyorum.  Hiç kimse merak etmesin, 31 Mart’ta Hasan Baltacı kazanacak, Kastamonu kazanacak. Çünkü, biz bu şehri adaletle, vicdanla, liyakatle yöneteceğiz. Biz bu şehri şeffaf, halkçı, adil, ilerici bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz.  Biz Kastamonu’yu Kastamonulularla birlikte, ortak akılla yöneteceğiz” dedi. 

‘Bu Memlekette Türk’le Kürdü, Kürt’le Türk’ü Korkutmak Yok’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Beyçelebi Mahallesi’nde düzenlenen mahalle buluşmasında hem Tahsin Babaş, hem de Yüksel Aydın’la ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Önceki dönem AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da ‘Kürdistan’ dediği, Murat Kurum’un ‘DEM Parti standını ziyaret ederim bunda ne var’ dediği ve AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu’nun ‘PKK terörist bir grup değildir. Bana göre PKK kendi topraklarında belirli bir siyasi programı hayata geçirmeye çalışan bir politik harekettir’ dediği konuşmaları dinleten Hikmet Erbilgin, “Bu Orhan Miroğlu hala AKP’de MKYK üyesi. Yani Tahsin Babaş’ta, Doğan Ünlü’de, Akif Güzel’de bu adama oy verdi. Öyle Kastamonu’ya gelince HDP ile kol kola giriyorsun deyip Ankara’da Orhan Miroğlu’nu MKYK’ya seçmek yok. Bu memlekette Türk’le Kürdü, Kürt’le Türk’ü korkutmak yok. Biz ne diyoruz. Çanakkale Savaşı’ndan bu tarafa bu memlekette yaşayan her yurttaşla el birliği içerisindeyiz. Biz Lazıyla, Çerkesiyle, Kürdüyle, Türküyle biz Türk ulusuyuz. Eğer meydanlarda aynı şeyi Yüksel Aydın söylemeye devam ederse 1999 yılında Devlet Bahçeli’nin HADEP’le ilgili neler söylediğini de bu millete dinleteceğim. Söz veriyorum” diye konuştu. 

‘Tahsin Babaş Soymuş, Yüksel Aydın Göz Yummuş’

CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin konuşmasının devamında; “2014 yılında Tahsin Babaş seçildiğinde belediyenin kapılarını kendi yandaşı 3-5 müteahhitte açtı. Belediyenin kaynaklarını o müteahhitlere peşkeş çekti. Arsalarını o müteahhitlere peşkeş çekti. Tarihi konaklar diye övündüğümüz konakları bu memleketin en değerli arsaları ile gözünün yaşına bakmadan takas etti. Tahsin Babaş en çok pastırma faturalarıyla, helva faturalarıyla bu memleketin kasasını boşalttı. 3 bin, 5 bin takvim basıp ‘100 bin takvim bastım’ dedi. Bu memleketin çocukları işsiz gezerken kendi oğlunu önce Belediye Spor İşleri Müdürü daha sonra paraları aklamak için Kastamonuspor başkanı yaptı. Bunlar Cumhur İttifakı diye bir birlerine laf söylemek istemiyorlar ama arada ağızlarından kaçıyor. Doğan Ünlü, Yüksel Aydın’a ‘Sen jandarma tokatladın’ dedi. Daha sonra basın açıklamasını geri çekmek zorunda kaldı. Bugünde Yüksel Aydın, Tahsin Babaş’a ‘Sen bu memlekette rüşvet ve irtifak suçu işledin. 90’a 290 dediğim meselede sen Kastamonuspor’a kulüp başkanı yaptığın oğlunla çekleri tahsil ettin. Hakkında belediye çalışanı da ifade vermiş’ diyor. Yüksel Aydın’ın ifadesine göre Tahsin Babaş’ta ifade vermiş. Yani Tahsin Babaş soymuş, Yüksel Aydın göz yummuş” dedi. 

‘Kastamonu’ya Daha Çok Hizmet Gelecek’

Kuzeykent Mahallesi’nde bir dönem tartışma haline gelen arsaya değinen Erbilgin; “Yüksel Aydın çıkmış, 6 yıldır Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş neden Kastamonu’yu ağzına almamış, şimdi hatırlamış diyor. Sayın Galip Vidinlioğlu belediye başkanı seçildikten sonra belediyenin attığı adımları takip etmeye gayret gösterdik. Öyle ki Kuzeykent’te ki canım arsa ederinin çok altına gitti ama yine de bizim itirazımız sayesinde 50 milyon TL daha fazla para belediyenin kasasına girdi. Biz sadece itiraz etmedik. ‘Kuzeykent’teki binayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte kız çocuklarına yurt yapalım’ dedik. Evet diyemediler. Kuzeykent’te sattıkları arsaya ‘kültür merkezi yapalım. Siz arsayı tahsis edin Ekrem İmamoğlu ile birlikte binayla birlikte kültür merkezini biz yapalım’ dedik. Kabul etmediler. Şimdi ‘bu Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu nereden çıktı?’ diye telaş ediyorlar. Ekrem İmamoğlu’da Mansur Yavaş’ta yeni çıkmadı. Daday’a kapalı Pazar yeri yaparken de Ekrem İmamoğlu vardı. Taşköprü Belediyesi’ne otobüs tahsis ederken de İzmir Büyükşehir Belediyesi vardı. Bozkurt’ta sel olduğunda da Mansur Yavaş vardı. Ama onlar korkudan alamadılar. İnşallah Hasan Baltacı belediye başkanı seçilecek, Kastamonu’ya daha çok hizmet gelecek” şeklinde konuştu. 

‘Kendi Belediyelerinden Haberi Yok’

Sarı otobüs tartışmasına da değinen Erbilgin; “Sonra ‘Bu sarı otobüsler ideolojik, bunların renk takıntısı var’ diyor. Çankırı ve Karabük belediyeleri MHP’de. Orada sarı otobüsler var. Bunların aklı gitmiş aklı, kendilerinden bihaberler. Neden sarı? Dünyanın her yanında taksiler sarıdır. Çünkü sarı trafikte çok çabuk fark edilebilir bir renktir. Ama adam o kadar kendinde bihaber ki kendilerinden olan Çankırı ve Karabük belediyelerinin sarı otobüs kullandıklarının farkında değil.  Dünde Tahsin Babaş beni ‘Moskof Hikmet’ olarak tanımlamış. Ben Moskova’ya hiç gitmedim ama Tahsin Babaş’ın Tayland maceralarını kendisine bir sormak lazım. Hayatımda ben Moskova’ya hiç gitmedim ama Tahsin Babaş’ın Kıbrıs maceralarını bir sormak lazım. Ben hayatımda hiç Moskova’ya gitmedim ama Karabük’te yaptığı o ziyaretleri bir sormak lazım. Biz Tahsin Babaş’ın ne olduğunu, neler yaptığını milletçe biliyoruz” dedi. 

‘O Bildirileri Dağıtacak’

Açıklamalarına devam eden Erbilgin; “Siyasete ailenin karıştırılması doğru değil ama o Metehan Babaş’ın Kastamonuspor başkanıyken neler yaptığını herkes biliyor. Bu arada birkaç gün içerisinde dağıttıkları broşürleri yenileyeceklerini duyuyorum. Metehan Babaş, bu işten uzak dur. O bildirileri dağıtacak gençleri organize etmeye çalıştığını biliyorum. O bildirileri her gün bizim aleyhimize yazı yazdırdığın gazeteci müsveddesinin İstanbul’a gidip rahmetli bir imamın oğluyla beraber bastırdığını biliyorum. Sayın Tahsin Babaş iş tuttuğun müteahhitlere yenilerinin eklendiğini biliyorum. Keşkekçi müteahhittin sana 10 milyon lira gönderdiğini biliyorum. İstanbul’da birden fazla kişiye daire satan o müteahhittin sana 2.5 milyon lira gönderdiğini biliyorum. Bu siyaseti nasıl finanse ettiğini, sonrası için onlara ne sözler verdiğini, arsa arsa paylaştığınızı biliyorum” ifadelerini kullandı.

‘Biz Bu Memlekete, Kastamonu’ya Sahip Çıkmasını Biliriz’

Erbilgin son olarak; “Özel Uğurlu Hastanesi’nin ruhsatını satmak için bir birleriyle kavga ediyorlar. Bu memleketi böyle bir anlayıştan, böyle bir zihniyetten el birliği ile kurtarmak gerekiyor. Bunlar bu soygunları yaparken bu memleketin kasasını boşaltırken en çok bu memleketin ortak değerlerine, kutsallarına müracaat ediyorlar. Vatan, millet, Sakarya deyip öbür taraftan ceplerini dolduruyorlar. Şehitlerimizi istismar ediyorlar. 18 Mart törenlerinde bu memleketin evladı, kardeşi, arkadaşı Bizim Hasan’a terbiyesizlik yapmaya çalışan bir Yüksel Aydın’la karşılaştık. Halbuki biz Cide’de, İnebolu’da, Taşköprü’de şehit cenazesini omuzlarken Yüksel Aydın ortada yoktu. Biz şehit cenazesine omuz vermekten mutlu değiliz. Keşke hiç şehit vermesek. Evlatlarımız keşke toprağa düşmese. Ama o evlatlar toprağa düştükten sonra siyaset yapanları milletin vicdanına havale ediyorum. Biz bu memlekete, Kastamonu’ya sahip çıkmasını biliriz. Biz vatanperverliği Yüksel Aydın’dan öğrenecek değiliz. Vatanperverliği Doğan Ünlü’lerden, Tahsin Babaş’lardan öğrenecek değiliz” şeklinde konuştu.

‘Bir Derede İki Kez Yıkanılmaz’ 

‘Halkın başkanı Hasan Baltacı’, ‘Bizim Hasan’ gibi tezahüratların arasında konuşmasını gerçekleştiren Baltacı, projelerin önemli olduğunu ancak asıl önemli olanın o projeleri gerçekleştirecek ekip olduğunun altını çizdi.

Bugüne kadar sözünden durmayanın, bugünden sonrada sözünü yerine getirmeyeceğini vurgulayan Hasan Baltacı, “Az önce başkanım tutmadıkları sözlerini hatırlattı. Ey Kastamonu. Bir derede iki kez yıkanılmaz. Yapacak olsalardı şimdiye kadar yaparlardı. Sözlerini tutacak olsalar, şimdiye kadar tutarlardı. Hiç kimse onların önüne geçmedi, elinden tutmadı, hiç kimse ‘durun yapmayın’ demedi. Onun için değişim zamanı geldi. Bir zihniyeti değiştireceğiz. Kastamonu’nun kaderini değiştireceğiz. İnşallah kalkınmış Kastamonu’da refah içinde yaşayacağız. Bizim kampanyamız 1 Nisan’la sınırlı değildir. Bizim kampanyamız görevde olduğumuz süre içerisinde geçerlidir. Her an kapısını çalabileceğiniz, ulaşabileceğiniz belediye başkanı olacak. Her an ‘bu broşürdekileri yap kardeşim’ diyebileceğiniz bir belediye başkanı olacak. İnşallah bizde neyin sözünü verdiysek onu yapacağız” dedi.

‘Projelerimizi Taklit Etmeye Çalışıyorlar’

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı; “Bu şehrin huzuruna, birliğine, beraberliğine karşı bu şehre nifak tohumu ekmek isteyenlere karşı, dostluğumuza, yarenliğimize göz koyanlara karşı güçlü bir cevap vereceksiniz. Onlar neye uğradıklarını şaşıracaklar. Gerçi bugünden şaşkına dönmüş durumdalar. Ne yapsalar olmuyor. Hiçbir şeyden sonuç alamıyorlar. Önce bizim projelerimizle dalga geçtiler. Sonra baktılar, projelerimiz karşılık buluyor taklit etmeye çalışıyorlar, yine olmuyor. Ne yapsalar Kastamonuluların inancının, cesaretinin karşısında tuzla buz oluyor. Onların derdi 31 Mart. Onların derdi ne olursa olsun seçimi kazanmak. Ama bizim derdimiz seçimi kazanmak değil, bu şehre hizmet etmek, hak ettiği yönetimle buluşturmaktır. Şaşkınlar çünkü belediyedeki ranttan beslendiler. O kaynağı keseceğimizi biliyorlar” dedi. 

‘Bunlar Proje Nasıl Yapılır Bilmiyorlar’

Açıklamalarına devam eden Baltacı; “Bu yeni dönemde adil bir yönetim, erdemli bir yönetim ve hamiyetli bir yönetim göreceksiniz. Halkın parasının halk için harcandığını göreceksiniz. Onlara projeyi de, siyaseti de, belediyeciliği de öğreteceğiz. Bunlar milletin ihtiyaçlarından bihaberler. Bunlar akçeli işlerden başını kaldırıp milletin derdiyle ilgilenmedikleri için proje nasıl yapılır bilmiyorlar. Bu şehrin bütün imkânları, bütçesi, yetkisi elindeydi. Bakanları vardı, iktidarları vardı. Bütün imkanlar ellerindeydi ama bu şehirde 2 tane kreş var. Biz her mahalleye kreş yapacağız dedik. Ondan sonra akılları başlarına geldi. ‘Kreş yapacağız’ diyorlar. 2 yıl önce bu şehre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle kültür merkezi kazandıralım dedik. Ellerinin tersiyle ittiler. Biz bu şehre yeni ve modern bir kültür sanat merkezi kazandıracağız. Bu memlekette yeni Oğuz Atay’lar Rıfat Ilgaz’lar çıkacağını biliyoruz. Gençlerimizin önünü açacağız” şeklinde konuştu. 

‘Kastamonu’ya Sağlık Hizmeti Vereceğiz’

Kastamonu’da yapmayı planladıkları çalışmalara değinen Baltacı; “Ekonomik koşullar gittikçe zorlaşıyor. Türkiye’yi yönetemeyenler Kastamonu’yu asla yönetemezler. Bu ülkenin işçisini, emeklisini, memurunu, gencini açlığa mahkûm edenler Kastamonu’ya hiçbir şey veremezler. Bu ülkeyi faiz lobisine teslim edenler yeniden kazansa Kastamonu Belediyesi’ni kimlere teslim edeceğini daha önceki dönemde yaşadık, gördük. Onlardan önceki sağlık sisteminin açıklarını istismar etmekten ‘Bizden önce kuyruklar vardı’ demekten utanmayanlar, ‘sağlık üzerinden siyaset yapmayalım’ diye yola çıktılar. Biz ne zaman Kastamonu Belediyesi’ne sağlık birimi kuracağız dedik. Onlarda aynı şeyi söylüyorlar. Kastamonu’ya sağlık hizmeti vereceğiz. Hasta nakil araçlarımızda olacak, Ankara ve İstanbul’da derman evlerimizde olacak. Benim insanım kıymetlidir. Kimse buradan Ankara’ya İstanbul’a hastasını götürdüğünde arabasına yatmak zorunda kalmayacak. Buradan gitmeden kalacak yeri de, içecek çorbası da hazır olacak. Kimseyi açta bırakmayacağız, açıkta bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘Kastamonu’ya Yatırım Yapmak İsteyen Her Yatırımcıya Elimizi Uzatacağız’

Hasan Baltacı son olarak; “Sanki içinde bulunduğumuz ekonomik krizin sebebi kendileri değilmiş gibi şimdi ‘istihdam yaratacağız’ diyorlar. Siz 8 senede Maslak Yapı Kooperatifini bitiremediniz. Bir çivi çakamadılar. Şimdi ‘İstihdam yaratacağız’ diyorlar. Bu şehirde bir küçük sanayi var, bir organize sanayi var. Ama KOBİ’lerin yatırım yapacağı yer yok. Buraya yatırım yapmak isteyenler var. Ama bunlara güvenmedikleri için, yol gösteren olmadığı için yatırım yapmıyorlar. Bir sanayi alanı inşa edeceğiz. O sanayi alanı içinde Kastamonu’ya yatırım yapmak isteyen her yatırımcıya elimizi uzatacağız. Yolda göstereceğiz, yerde göstereceğiz. Bir istatistik yayınlamışlar. Kastamonu’da işsizliğin düştüğünü söylüyorlar. Tabi ki düşer. Kastamonulu gençlerimiz burada iş bulamayıp il dışına gittiğinde tabi ki işsizlik düşer. Ama göreceksiniz yatırım yapana kucak açtığımızda, güven verdiğimizde, yatırım yapmak isteyenlerden avanta alanları, komisyonculuk yapanları bitirdiğinizde Kastamonu’ya işte gelecek, istihdam da gelecek, yatırım da gelecek” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme