• Haberler
  • Siyaset
  • Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı: 'Eşit Şekilde Yaşayacağız'

Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı: 'Eşit Şekilde Yaşayacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı tarafından Esentepe'de mahalle buluşması gerçekleştirildi.

CHP İl Başkanı İlke Karabacak, Esentepe Mahalle Buluşması’nda; “31 Mart’ta yani 25 gün sonra önümüze bir sandık gelecek ve şehrimizi yönetecek belediye başkanını hep birlikte seçeceğiz. Şunu açık ve net olarak söylemek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz Esentepe Mahallemizin, bu mahallenin candan, samimi, yürekli insanlarının kaderine terk edilmesine razı değiliz. O nedenle Bizim Hasan, Hasan Baltacı sizin için aday oldu. Biz Esentepe Mahallemize değer gösterilmemesine, kıymet verilmemesine, ötelenmesine, ötekileştirilmesine razı değiliz, izin vermeyeceğiz” dedi. 

‘Kim Sizin İçin Dertlendi, O’nu Tercih Edin’

Söz konusu seçimin vicdan ve ahlak seçimi olduğunu söyleyen Karabacak; “Değerli büyüklerim, değerli arkadaşlarım, kıymetli kardeşlerim. Sandık önünüze geldiğinde şunu düşünerek oy kullanın. Bugüne kadar size halinizi hatırınızı sormayan, sizi seçim zamanı hatırlayan, kapısına gittiğinizde kapı duvar olanlara mı, yoksa bu mahallenin, bu evlerin elektrik sorunu olduğunda ve onu aradığınızda kendi sorunuymuş gibi ilgilenen, çözen Bizim Hasan’ı mı Hasan Baltacı’yı mı tercih edeceksiniz buna karar verin. Çarşıya gitmek istediğinizde, hastaneye gitmek istediğinizde sizi saatlerce otobüs beklemek zorunda bırakanları mı tercih edeceksiniz yoksa bu şehre belediyeye ait sarı halk otobüslerini getirecek olan Hasan Baltacı’yı, Bizim Hasan’ı mı tercih edeceksiniz ona karar verin. Kendileri Karun gibi zenginleşirken, sizi yoksulluğa mahkûm edenlere mi oy vereceksiniz, yoksa başkan seçildiğinde ihtiyaç sahiplerine her ay 2 bin liralık halk kart verecek Bizim Hasan’ı, Hasan Baltacı’yı mı tercih edeceksiniz ona karar verin. Kastamonu Belediyesi; oğullarını, kızlarını, eş, dost, akrabalarını işe yerleştiren anlayış tarafında mı yoksa vicdanla, adaletle ve liyakatle mi yönetilsin ona karar vereceksiniz. Kastamonu’nun artık darda olanın, zorda olanın elini bırakmadığı bir başkana ve ekibe ihtiyacı var. Kastamonu Belediyesi’nin ahlaklı ve vicdanlı kadrolara ihtiyacı var. Bu seçim CHP, AKP ya da MHP seçimi değil bir vicdan ve ahlak seçimidir” ifadelerini kullandı. 

‘22 Yıldır Elinizi Tutan, Önünüze Duran Mı Oldu?’

Eleştirilerine devam eden Karabacak; “Dün bir araştırma sonucu açıklandı. Bu araştırma sonucuna göre Kastamonu yoksulluk oranı en yüksek il oldu. 22 yıldır hem genel, hem de yerelde iktidar olanlar buna rağmen çıkıp bize Türkiye Yüzyılı umudu pazarlamaya çalışıyor. Kastamonu’yu yeni yüzyılın yıldız şehri yapacağız diye söz veriyor. Onlara soruyorum; 22 yıldır iktidarsınız elinizi tutan, önünüze duran mı vardı? Kastamonu’yu Türkiye’nin en yoksul ili yapan siz değil misiniz? Kastamonu’nun başını öne eğdirenler çıkıp utanmadan, sıkılmadan Kastamonu’yu yaşam kalitesi ve gelir düzeyi en yüksek iller arasına taşıyacağız diyor. Ey Tahsin Babaş, biz senin kimin yaşam kalitesi ve gelir düzeyini yükselttiğini çok iyi biliyoruz. Bizi memlekete rezil ettin Türkiye biliyor. Kaynakçıyken müdür yaptığın, satışını yaptığı lüks araçlarda pudra şekeri çeken, hiç birimizin görmediği tatil mekânlarında günü gün eden pudra şekercinin yaşam ve gelir düzeyini senin yükselttiğini biliyoruz. Arsa konak takaslarıyla belediye bütçesinden hangi yandaşlarını zengin ettiğini, onların nasıl gelir ve yaşam kalitesini yükselttiğini biliyoruz” dedi. 

‘Aş Pişmeyen Evlere Mutfak Önlüğü Gönderecek Kadar Halktan Kopmuşsun’

Dilek İlke Karabacak son olarak; “Evet senin ve yandaşlarının gelir ve yaşam kalitesi yükseldi Tahsin Babaş. Ama Esentepe’de, Honsalar’da, İsmailbey’de, Hebkebirler’de, Akmescit’te Hisarardı’nda ki insanımız daha da yoksullaştı. Senin büyütüp beslediklerin pudra şekeri çekerken, eğlence mekânlarında şişe şişe şampanya patlatırken bizim çocuklarımız otobüs parası bulamıyor, süt içemiyor, okuluna aç gidiyor, öğle yemeğinde harçlığı olursa simit yiyor. Bu mahallenin birçok evinde ocakta yemek pişmiyor Tahsin Babaş. Ama sen bilmezsin. Eğer bilseydin sabah çocuğuna kahvaltı da ekmek zeytinden başka yedirecek bir şey bulamayan, akşam sofraya bir kap yemek koyabilirse kendini şanslı hisseden bu şehrin annelerine, kadınlarına mutfak önlüğü gönderecek kadar halktan kopmazdın. İşte biz bu zihniyeti değiştirmeye talibiz. Biz kentsel dönüşüm yalanıyla rantsal dönüşüme son vermeye talibiz.  Konak arsa takaslarıyla bu şehri yağmalayanları siyasetten tasfiye etmeye talibiz. Biz Kastamonuluların parasını, doğrudan teminlerle yandaşa peşkeş çekip, küplerini dolduranları siyasetin kirli çöplüğüne göndermeye talibiz. Biz Kastamonu’nun hakkı olan Kastamonu Belediyesi’nde israfı bitirmeye talibiz. Biz itibar gerekçesine sığınılarak, temsil ve ağırlama adı altında gerçekleştirilen tüm gereksiz harcamalara son vermeye talibiz. Vatandaş halk otobüsüne binecek para bulamazken kiralanan lüks makam araçlarını tasfiye etmeye talibiz. Şehirdeki açık hava reklamlarını belediye başkanının reklamı için değil, hizmet ve şeffaflık için kullanmaya talibiz. Biz milletin yüreğine, sevgine, samimiyetine talibiz. Biz Esentepe’ye hak ettiği hizmeti getirmeye, ötekileştirilen Esentepe’yi kucaklamaya talibiz” ifadelerini kullandı.

‘Onlara Karanlıkta Bıraktıkları Esentepe’yi Hatırlatın’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, Esentepe Mahallesi’nde yağmura rağmen yüksek bir katılımla gerçekleştirilen mahalle buluşmasında konuştu. 3-5 oy daha fazla almak için kimsenin hayalleriyle, umuduyla oynamayacağını söyleyen Baltacı, “Arkadaşlarıma ‘Biz inanmadığımız hiçbir şeyi söylemeyeceğiz’ dedim. Seçim bu kazanırız veya kaybederiz. Ama biz inanmadığımız hiçbir şeyi söyleyemeyeceğiz. 3-5 oy daha fazla alırız diye kimsenin umuduyla, hayaliyle oynamayacağız. Siz ‘Kastamonu Belediyesi işe birini almışsa bu liyakate ve ihtiyaca göre olmuştur’ diyebileceksiniz” dedi.

31 Mart’tan sonra attığı her adımda yaptığı her işte 130 bin Kastamonulunun hakkının olduğunu bilen bir belediye başkanı olacağının altını çizen Hasan Baltacı, “Göreceksiniz ki sizlere layık olacağız. Mahcup etmeyecek, başınızı öne eğmeyeceğiz. Hak korkusu taşıyan bir yönetim göreceksiniz” ifadelerini kullandı. 

‘Şehirde Süt İçemeyen Çocuk Kalmayacak’

Projelerinden de bahseden CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, “Biz seçildikten sonra bu şehirde süt içemeyen çocuk kalmayacak. Dershaneye gidemeyen öğrenci kalmayacak. Bu şehirde belediyenin sarı otobüsleri olacak. Girilmeyen mahalle kalmayacak. Bu çocuklar hem okuyacak hem saz, hem gitar çalacak. Tiyatroya da gidecekler. Çocuklarınızın okul öncesi eğitiminden sizi mahrum bıraktılar. Bundan sonra bu mahallede kreş olacak. Göreceksiniz söz verdiğimiz her şeyi sırasıyla yerine getireceğiz. Kastamonu’da eşit şekilde yaşayacağız. Kuzeykent’te ki, İnönü’de ki bir çocuk neyi hak ediyorsa, Esentepe’de ki çocukta onu hak ediyor” diye konuştu. 

‘Kapımızdan Kimse Dönmeyecek’

Milletvekili olarak bugüne kadar yardım isteyen hiç kimseyi geri çevirmediğini, 31 Mart’tan sonrada geri çevirmeyeceğini dile getiren Baltacı, “31 Mart’ta bize görev verirseniz. O günden sonra daha çok geleceğiz. Bugüne kadar kapımızdan kimse dönmedi. Bugünden sonrada kapımızdan kimse dönmeyecek. Bize ulaşana ‘sen kimsin?’ diye sormadık. ‘Hangi partiye oy verdin?’ diye sormadık. Yine sormayacağız” şeklinde konuştu.

‘Ulaşım Dediğinizde Aklınıza Lüks Arabalarıyla Gezenler Gelmeyecek’

CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Baltacı, “Görevi bize verdiğinizde imar denilince aklınıza 3-5 tane müteahhit, yandaş ve rant gelmeyecek. 31 Mart’ta bana ve ekibime görev verdiğinizde kültür denilince aklınıza lüks arabaların içerisinde pudra şekeri çekenler asla gelmeyecek. Ulaşım dediğinizde aklınıza çakarlı ve lüks arabalarıyla gezenler asla gelmeyecek. Spor denilince aklınıza yolsuzluk gelmeyecek. Konak deyince zenginlere peşkeş çekilen arsalar gelmeyecek” dedi.  

‘Onlara Karanlıkta Bıraktıkları Esentepe’yi Hatırlatın’

Seçime 25 gün kaldığını ve diğer adaylarında Esentepe’ye geleceğini söyleyen Baltacı; “25 gün var, başkaları da gelecek. Gelsinler. Esetepeliler gönlü geniş, açık yürekli insanlardır. Esetepeliler misafirperverdir. Gelsinler onları da ağırlayın. Seçimden sonra unuttukları, seçildikten sonra çalmadıkları kapınızı çalacaklar. Seçildikten sonra dara düştüğünüzde ellerini uzatmayanlar, ellerinize yapışmaya gelecekler. Dara düştüğünüzde telefonlarını açmayanlar telefon edecekler. Ama onlara hatırlatın. Onlara işsiz kalan çocukları hatırlatın. Onlara bu mahalleye çok gördükleri parkları, size çok gördükleri dolmuşları hatırlatın. Onlara size çok gördükleri hastane randevularını hatırlatın. Onlara süt içemeyen çocuklarınızı, dershaneye gönderemediğiniz evlatlarınızı, servis parası ödeyemeyen anneleri hatırlatın. Onlara karanlıkta bıraktıkları Esentepe’yi hatırlatın. ‘Yatırım gelmez. Hizmet gelmez’ diyecekler. 25 senede çürüttükleri Kastamonu bölge hastanesini, rezil ettikleri Özel Uğurlu Hastanesi’ni anlatın. Onlara bu şehrin sattıkları fabrikalarını anlatın. Başka şehirlere göç etmek zorunda kalan çocuklarımızı hatırlatın” ifadelerini kullandı. 

‘Elinizi Vicdanınıza Koyup Ona Göre Oy Kullanmanızı İstiyorum’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısında açıklamalarda bulundu. Hasan Baltacı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görevini layıkıyla yaparken onu belediye başkanlığı adaylığına milletin çağırdığını söyleyen Erbilgin, “Kastamonu siyasetinde kadını yok sayan anlayışa karşı, il başkanımıza ‘kızcağız’ diyerek küçültmeye çalışan anlayışa karşı mert, dürüst ve çalışkan İlke Başkanımızı sizlere emanet etmeye geldim. 6 yıldır TBMM’de milletin derdi ile dertlenen, soyguncuya ve talancıya yüz vermeyen şimdide karşınıza belediye başkan adayı olarak çıkan evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız Hasan Baltacı’yı size emanet etmeye geldim. TBMM’de görevini layıkıyla yaparken onu göreve siz çağırdınız. Sandığa gittiğinizde önünüze çıkan adaylara bir kez bakmanızı istiyorum. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun elinizi vicdanınıza koyup ona göre oy kullanmanızı istiyorum” dedi.

‘Hangi Yüzle ‘Tahsin Başkan Yapar’ Afişleri Asıyorlar?’

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın 2014 seçimleri öncesi söz verip gerçekleştirmediği projeleri hatırlatan Hikmet Erbilgin, “2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapmış olan Tahsin Babaş yeniden aday olarak karşınıza çıktı. Şehrin dört bir yanına ‘Tahsin Başkan Yapar’ afişleri asıldı. Ben buradan Tahsin Babaş’a soruyorum. ‘Sepetçioğlu Pazar Yeri yapılacak’ denilmişti. ‘Kasaplar Hali ve kentsel dönüşüm kapsamında 6 öncelikli bölge tespit edilip kentsel dönüşüm yapılacak’ denilmişti. Yapılmadı. Özellikle Esentepe’de kentsel dönüşüm yapıldı mı? Yapılmadı. ‘Kuzeykent’e Gölpark yapacağız’ denilmişti. ‘Çöp konteynırları yer altına alınacak’ demişti. Bu mahallede çöp konteynırları yerin altına alındı mı? Alınmadı. ‘Daday kavşağına şehir parkı yapacağız’ demişti. Yapılmadı. ‘Belediye Kültür ve Spor Merkezi. 2022 kişilik kapalı spor salonu, 130 kişilik tiyatro, 500 kişilik çok amaçlı salon yapacağız’ demişti. Yapılmadı. ‘Kavşak düzenlemeleri yapılacak. Şerife Bacı önüne battı çıktı yapacağız’ demişti. Yapılmadı. ‘Sarıömer’e stadyum ve mezarlık yapacağız’ demişti. Bırakın yeni mezarlık yapmayı mevcut mezarlıklara bakamadı. ‘Cumhuriyet Meydanı ve Etli Restoran yanına yer altı otoparkı yapacağız’ demişti. Yapılmadı. ‘Buralara aile hekimliği binası yapacağız’ demişti. Yapılmadı. ‘Bu mahallelerde yaşayan yurttaşlarımız için sunta kavşağında toplu konut projesi yapacağız’ demişti. Yapılmadı. Öyleyse hangi cesaretle, yüzle bu milletin gözünün içine bakıp ‘Tahsin Başkan Yapar’ diye afişler asıyorlar. Pat pat dersindeki köprü sorunu çözüldü mü? Çözülmedi. Muhtarlarımız ‘pat pat deresi ile ilgili hizmet bekliyoruz’ dedi. Ama ne Babaş ne de Vidinlioğlu dönüp bakmadı. Buradaki aile sağlığı merkezinin çevre düzenlemesinin çok acil bir şekilde yapılması gerekiyor. Mahallelimiz bize ‘Otobüs seferlerini arttırın Hasan Baltacı’nın sarı otobüslerini mahalleye gönderin’ diyor. Göndereceğiz. Bu mahallenin herkesin eşiyle, çocuğuyla huzur içinde vakit geçirebileceği bir parka ihtiyacı var. Mahallemizin bu talebini belediye başkan adayımız Hasan Baltacı’ya, Hasan Baltacı’yı, Bizim Hasan’ı da sizlere emanet ediyorum. Öyleyse sizde kapı kapı dolaşıp bizim size emanet ettiğimiz gibi komşularınıza, eşinize, dostunuza Bizim Hasan’ı emanet edin” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme