Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş: 'Emaneti Geri Almaya Geliyoruz'

Saraçlar Mahallesi'nde düzenlenen toplantı adeta mitinge dönüştü. Büyük bir coşku ve tezahüratla karşılanan AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş açıklamasında; “Kıymetli Hemşehrilerim; biz Kastamonu’yu, iki milyondan fazla insanın ziyaret ettiği, dünyada adından söz ettiren Türk Dünyası Başkenti olarak teslim ettik. Yine bizim çalışmalarımız sonucu Türkiye’nin en temiz şehri unvanını alan Kastamonu’muzu kire, pise buladılar! Emanete ihanet ettiler! Şimdi emaneti geri almaya yeniden pirüpak tertemiz etmeye geliyoruz. Sıfır atık başta olmak üzere hayata geçirdiğimiz projeleri sürdüremediler. Biz Kastamonu’yu dünya şehri yapma hedefini koyup bu doğrultuda çalışmalar yaptık onlar bırakın bunları sürdürmeyi maalesef her şeyi pis ettiler. Tabi bunlar ufuk meselesi, vizyon meselesi. Bunlar bırakın bizim hayallerimize erişmeyi anlayamazlar bile, derken mecaz yapmıyorduk. Maalesef şehri teslim ettiğimiz haliyle bugünkü hali arasında korkunç bir uçurum var” dedi. 

‘Şehrimizi Pırıl Pırıl Yapacağız’

Açıklamalarına devam eden Babaş; “Kıymetli Hemşehrilerim, emaneti geri alacağız. Kastamonu’yu çok hızlı bir şekilde yeniden Türkiye’nin en temiz şehri yapacağız. Bir yandan tarihi dokuyu ayağa kaldırıp Turizm projelerimizi hayata geçirirken bir yandan da şehrimizi pırıl pırıl yapacağız.  Çok işimiz var, çok çalışacağız. Bu sebeple kaybedecek değil bir dönem, bir günümüz dahi yok! Kastamonu’muzu yeniden büyük hedeflere doğru ilerleteceğiz. Laf ebeliği yapanlar da bulduğu her koltuğu yalnızca kendine hak gören şımarıklığa da teslim etmeyeceğinize inancım tam. Allah’ın izni sizlerin desteği ile emaneti teslim alacağız” ifadelerini kullandı. 

‘Kastamonu’da Emanete İhanet Edilmiştir’

Yapacakları çalışmaları sıralayan Babaş; “Eski Devlet Hastanesi’nin yerine Sağlık Bakanlığımız ile yeni hastane yapacağız. Kastamonu bölgenin sağlık merkezi olacak. Çocuklarımızın psikolojik ve sosyal gelişimlerini daha rahat tamamlaması için bir arada olan anaokulu, ilköğretim ve lisenin eksikliklerini kapatarak yeni okul için Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte hareket edeceğiz. Saraçlar’a bir kreş çok yakışmaz mı? Saraçlara kreş ve etüt merkezi açacağız. Ulaşım master planımızda ifade ettik. Kastamonu’da dolmuşun girmediği sokak ve mahalle kalmayacak. Doğakent ve Sultankent’teki iskân sorununu çözeceğiz. KastaMall önündeki kavşağı sinyalizasyon sistemi ile çözeceğiz. Aydınlık bir Kastamonu yapacağız. Sokak ve caddelerimizdeki aydınlatmaları elden geçireceğiz. Karanlık hiçbir yer kalmayacak. Bozuk yol, kirli çevre bırakmayacağız. Karaçomak deresindeki pisliği görüyorsunuz değil mi? Ben bu şehri böyle mi emanet ettim? Ben bu şehri emanet ettiğimde Türk Dünyası Kültür Başkenti ve Türkiye’nin en temiz şehriydi. Kastamonu’da emanete ihanet edilmiştir. Emanetimizi almaya geliyoruz. Saraçlar’da otopark sorununu çözeceğiz. Ulaşım Master planımızda var. Tüm sıkıntıların farkındayız. Biz çözeceğiz. Ekibimiz çözecek. Saraçlar için geliyoruz. Kastamonu için geliyoruz. Belediyecilik gönül işi. Belediyecilik vizyon meselesi. Belediyecilik tecrübe işi. Belediyecilik sabır, sebat ve tutku ister. Ömrünü belediyeciliğe adamış, 35 yıllık belediyeci olarak tecrübemizle gençliğin enerjisini birleştirip, çağın dinamiklerine ve şehrimizin ihtiyaçlarına uygun projelerimizi hızla hayata geçireceğiz. Kastamonu’yu tertemiz, modern, kalkınmış, aydınlık bir şehir yapacağız” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme