• Haberler
  • Siyaset
  • Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın: 'Tüm Sorunlarımızı İstişare Ederek Çözeceğiz'

Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın: 'Tüm Sorunlarımızı İstişare Ederek Çözeceğiz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, Güven Tur Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile Abdulhakhamit İlkokulu'nu ziyaret etti.

MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, seçim çalışmaları kapsamında kent merkezindeki eğitim kurumları ile sivil toplum kuruluşları ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, ilk olarak Abdulhakhamit İlkokulu’nu ziyaret etti. Aydın, Abdulhakhamit İlkokulu’nda ilgiyle karşılandı. Öğretmenlerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Aydın, öğretmenlerin taleplerini dinledi.

‘Ulaşımla İlgili Köklü Reformu Gerçekleştireceğiz’

Ziyaretlerindeki memnuniyetini dile getiren MHP Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın: “Öğretmenlerimizin sıcakkanlılığı, ilgileri ve en çok da katkılarından dolayı memnun olduk. Tüm öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ziyaretlerimiz esnasında Kastamonu’muz için taleplerini sorduğumuzda gördük ki tüm talepler öğrencilerimiz, geleceğimiz için. Bu da bizim memnuniyetimizi katladı. Geleceğimizin inşası için öğrencilerimizin eğitim hayatını kolaylaştırmak zaruridir. Okullarımızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin eğitim hayatını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Belediye olarak tüm okullarımızın eksikliklerini kısa zamanda tespit ederek tamamlayacağız. Okullarımızın hiçbir eksiği kalmayacak. Okullarımızın bahçe düzenlemelerini üstleneceğiz. Okullarımızın içinde asfalt yapılması gereken bölgelere asfalt yapacak, bahçe içi peyzaj düzenlemesini de uzman ekibimizle yapıp takip edeceğiz. Öğrencilerimiz için sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yeni dönemde daha da arttıracağız. Yavrularımızı eğlenceye doyuracağız. Bunun haricinde özellikle ulaşım konusunda yaşanan aksaklıkların farkındayız. Bazı mahallelerimizde otobüs saatlerinin uygun olmaması öğrencilerimiz için sorun oluyor. Bu sorunu aşmak için otobüs seferlerini nasıl düzenlemek gerekiyorsa düzenleyeceğiz. Duruma göre öğrencilerimiz için özel yeni hat veya seferler yapacağız. En başta söylediğimiz gibi ulaşımla ilgili köklü reformu gerçekleştireceğiz” dedi. 

‘Okul Çevrelerinde Ciddi Trafik Sıkıntısı Var’

Okul ziyaretinin ardından Güven Tur Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile bir araya gelen Yüksel Aydın, Güventur Başkanı Faruk İslamoğlu’ndan bilgi aldı. Servisçilerle de tek tek görüşen Aydın, servis esnafının sorunlarını dinledi. Servisçi esnafının özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde trafikte meydana gelen yoğunluk hakkındaki serzenişleri hakkında konuşan Yüksel Aydın: “Şehrimizde yaşanan trafik yoğunluğunun herkes için sorun oluşturduğunu iyi biliyoruz. Önceki dönemlerde yapılamayan planlamaların olumsuz yansımaları günümüze kadar maalesef geldi. Yaşanan yoğunlukların ana kaynağında aslında otopark sorunu yatıyor. Hem trafik akışı hem de cadde boyu parklanmanın sizlerin işlerini zorlaştırdığının farkındayız. Yavrularımızı emanet ettiğimiz servisçi esnafımızın sorunlarının çözümü için neler yapabilirizi oturup konuşmalıyız. Okul çevrelerinde ciddi trafik sıkıntısı var. Bunu Kuzeykent’te çok rahat görebiliyoruz. Alt ve üst yapı düşünülmeden dikilen binaların günahını maalesef öğrencilerimiz çekiyor. Yapılan yapılmış sonrası düşünülmemiş. Tek taraflı ‘ben yaptım oldu’ mantığı şehrimize büyük zararlar verdi. O yüzden biz ortak çalışma üzerinde duruyoruz. Sadece tek taraflı şunu yapalım bunu yapmayalım dersek sorunlara kalıcı çözüm üretemeyiz. Yapacağımız çalışmalar servisçilerimize fayda mı getirecek yoksa zarar mı? Bunu iyi düşünmek ve köklü çözümler için hep birlikte ortak karar bulalım. Otopark sorununu kısa vadede çözmek için çalışmalarımızı tamamladık. Ulaşım ile ilgili master planımız hazır. Ulaşım ile ilgili sorunu çözdüğümüzde emin olalım ki birçok sorunu da çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

‘Sorunlarımızı İstişare Ederek Çözeceğiz’

İstişarenin önemini iyi bilen bir anlayışa sahip olduklarını belirten Aydın; “Yönetimimizi her daim istişare ile yapacağız. Eğitim camiamızın sorunlarını eğitimcilerimizle, esnaflarımızın sorunlarını esnaflarımızla, işçilerimizin sorunlarını işçilerimizle, kadınlarımızın sorunlarını kadınlarımızla, gençlerimizin sorunlarını gençlerimizle oturup konuşarak çözeceğiz. Kısacası tüm sorunlarımızı muhataplarıyla bir araya gelerek ve hiçbir ayrım gözetmeksizin istişare ederek çözeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme