Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantıları tamamlandı

Belediye Meclisi haziran ayı olağan ikinci toplantısı Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantıları tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantının tek maddesinde Krosnospan tarafından ilave yatırım için ek alan ihtiyacı sebebiyle merkez Konukça köyündeki mera vasfındaki 21 bin 980 metrekare büyüklüğündeki 152 ada 5 nolu parselin tamamı ile 28 bin 963 metrekare büyüklüğüne sahip 153 ada 36 parselin bir bölümünün mera vasfının değiştirilmesi talebi, yetkili kurumlardan görüş alındıktan sonra değerlendirilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP Meclis Üyesi Sibel Karakaş, madde üzerine söz alarak; “Kurumlarda görüş bile almaya gerek yok, bence karar reddedilmeliydi.  Çünkü sanayi tesisi alanı artık şehrin içinde kaldı. O nedenle organize sanayi bölgesine taşınması bence daha uygun” dedi.

“EL BİRLİĞİYLE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Gündem maddesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise ilimiz ilçelerinde yaşanan sel afetine değinerek; “İlçelerimizde yoğun yağmur ile karşı karşıya kaldık. Çok şükür can kaybımız yok, ufak-tefek su basmaları dışında da çok büyük sıkıntı yok. Bazı köprü ve yollarda sıkıntı oldu ama inşallah el birliğiyle üstesinden geleceğiz. Geçen oturumda gündeme gelmişti, inşallah önümüzdeki mecliste Kentsel Dönüşüm Şefliği’ni gündeme alacağız. İkinci oturum olduğu için bugün bunu oylayamıyoruz” diye konuştu.

“BÖLGESEL BİR SEMPOZYUM DÜZENLEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Afetlerle ilgili bir takım proje ve planlar yaptıklarını hatırlatan Vidinlioğlu; “Bununla ilgili de inşallah önümüzdeki günlerde, daha geniş katılımlı bölgesel bir sempozyum, seminer düzenlemeyi düşünüyoruz. Tarihiyle ilgili de kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme