Bir Eğitim Faaliyeti Daha Başarıyla Tamamlandı

TÜBİTAK BİDEB 2237–A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği 'Biyolojik Veri Tabanları ve Biyoinformatik Alanında Kullanılan Analiz Yöntemleri' konulu eğitim faaliyeti başarıyla tamamlandı.

Kastamonu Üniversitesi ev sahipliliğin de Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Toplantı Salonu’nda Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Nurten Yer Çelik’in yürütücülüğünde düzenlenen TÜBİTAK BİDEB 2237–A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği “Biyolojik Veri Tabanları ve Biyoinformatik Alanında Kullanılan Analiz Yöntemleri” konulu eğitim faaliyeti başarıyla tamamlandı.

Biyoinformatik bilim dalına ilgi duyan Türkiye’nin farklı illeri ve üniversitelerinden eğitime katılan lisansüstü seviyesinde öğrencilerin (yüksek lisans, doktora) ve üniversitelerde görevli akademik araştırmacıların katılımcı olarak yer aldığı eğitim faaliyeti Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Akkuzu’nun açılış konuşması ile başladı. Eğitim Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Baloğlu liderliğinde alanında uzman Prof. Dr. Yasemin Çelik Altunoğlu, Doç. Dr. Musa Kavas, Doç. Dr. Abdullah Karacı, Doç. Dr. Esra Nurten Yer Çelik, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ceylan, Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Kara, Dr. Öğr. Üyesi Ali Burak Öncül, Öğr. Gör. Necdet Mehmet ÜNEL, Uzman Biyolog Pınar Baloğlu ve Arş. Gör. Mustafa Öçal eğitmen hocaların katılımları ile yürütüldü.

Eğitim faaliyeti kapsamında 3 gün boyunca veri tabanları ve veri tabanlarına yüklü genlerin fonksiyonel yapılarının çözümlenmesine ait farklı program yazılımları kullanılarak biyoinformatik temelli analizler teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Katılımcıların sorularına interaktif cevaplar verildi. Eğitim katılım sertifika töreni ile son buldu. 

Bakmadan Geçme