Çeyrek Asırlık Muhtarlar Onurlandırıldı

Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesi'nce, 25 yıl ve üzeri köylerine hizmet veren ve muhtarlık görevini yürütenlere Onur Belgesi verildi.

Çeyrek Asırlık Muhtarlar Onurlandırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesi’nce Vali Meftun Dallı’nın katılımıyla “2024 Yılı Yerel Seçimleri” sonrasında 25 yıl ve üzeri köylerine hizmet veren ve muhtarlık görevini yürütenlere Onur Belgesi verildi.

Şerife Bacı Öğretmenevi Salonu’nda gerçekleştirilen programa Vali Meftun Dallı, AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Zafer Özden, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Sönmez, İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İdare ve Denetim Müdürü Müzeyyen Doğan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Muhtarlar ve diğer davetliler katıldı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şatırgil yaptığı konuşmasında, “Derneğimiz 1985 yılında kurulmuş olup faaliyetlerine devam etmektedir. Yerel seçimler sonrasında 94 köy muhtarı üyemizle derneğimiz muhtarlarımıza hizmet vermektedir. Geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Kurulu’nda şahsımı Genel Başkan Yardımcısı olarak layık gören Başkanımız Ramazan Özünal’a teşekkürlerimi sunarım. Derneğimizin Önceki dönem başkanı Sayın Mehmet Leblebicioğlu hiçbir menfaat beklemeden 12 yıl boyunca dernek Başkanlığı görevini yapmıştır. Kendilerine muhtarlarımızın birlik beraberliğini sağladığı için teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Yaklaşık 2 ay önce yapılan Yerel Seçimlerde görev alan muhtar arkadaşlarıma da hayırlı olsun diyorum. Köylerine yapacakları hizmetlerde her zaman, gücümüz yettiğince, devletimizin imkanları dahilinde yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Köylerinize yapılacak hizmetlerin öncelikle iyi tespit edilerek yapılması, Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile birlikte koordineli olarak çalışılması hepimiz için çok önemlidir. Bu çalışmalarda derneğimiz olarak hep birlikte çalışarak ihtiyaçlarınızın giderilmesi bizlerinde temennisidir. Gönül isterdi ki bütün muhtarlarımızla tek çatı altında toplanıp, birlik beraberlik içinde daha güzel hizmetler yapabilmek temennisi içindeyim. Ayrıca seçimlerde aday olup kazanamayan muhtarlarımıza işlerinde başarılar dilerim.  Seçimlerden sonra yaşadığımız acı olay sonrasında hayatını kaybeden Kuzyaka Köyü Muhtarlığına seçilen Mehmet Başoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını temenni ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz sağlayan törenimize ve tanışma toplantımıza katıldığınız bizleri şereflendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca işlerinin yoğunluğu nedeniyle davetimize katılamayan tüm misafirlerimize saygılarımı sunarım” dedi.

‘Bu Kültürü Yakalayabilirsek Çok Daha Başarılı Olacağımızı Düşünüyorum’

AK Parti Milletvekili Fatma Serap Ekmekci konuşmasında; “Bu dönemde İnşallah hep birlikte istişare ile ortak akılla Kastamonu’muz için en güzelini, en doğrusunu yapmaya gayret edeceğiz. Bu kültürü yakalayabilirsek çok daha başarılı olacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

‘Kurumlarımızın Bütçelerinde Bir Takım Sıkıntı Var’

Vali Meftun Dallı da konuşmasında; “Siz aslında bulunduğunuz köyde, mahallede devletin temsilcisisiniz. Vatandaşımızın da çaldığı ilk kapısınız. Kurumlarımızın bütçelerinde bir takım sıkıntı var. Bunları vatandaşa anlatma noktasında sizde bize yardımcı olun. Bu böyle devam etmez. Seneye çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama bu sene biraz sıkıntı var” diye konuştu.

Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesine üye olan 25 yıl ve üzeri muhtarlık görevi yapan, katılımcı protokol tarafından Onur Belgesi verilen muhtarlar ise; Kayı Köyü Muhtarı Cemal Yaşar (1977-2024) 47 yıl, Kuşkara Köyü Mehmet Leblebicioğlu (1980-2024) 44 yıl, Kuzyaka Bucağı Emirler Köyü Ömer Yüksel (1989-2024) 35 yıl, Kasaba Köyü Kemal Hamzaoğlu (1994-2024) 30 yıl, Hacıilyas Köyü Satı Alifişekoğlu (1994-2024) 30 yıl, Ahlatçık Köyü Selahattin Karakaya (1994-2024) 30 yıl, Alpı Köyü İsmail Okur (1999-2024) 25 yıl ve Tepeharman Köyü Ahmet İsmailoğlu (1999-2024) 25 yıl olarak sıralandı.
 

Bakmadan Geçme